"ORLOVIMA" OVO MORA DA BUDE MOTIV VIŠE: Evo zbog čega je bitno da Srbija prođe gupu u Ligi nacija!

Autor:

Sport

08.09.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj podatak bi dosta olakšao put Srbije na SP!

"ORLOVIMA" OVO MORA DA BUDE MOTIV VIŠE: Evo zbog čega je bitno da Srbija prođe gupu u Ligi nacija!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras je izgubila od Danske rezultatom 2:0 u drugom kolu A divizije Lige nacija. Četa Dragana Stojkovića nije uspela da ostvari dobar utisak kao što je to uradila protiv Španije u Beogradu kada je bilo 0:0.

"Orlovi" su totalno suprotno delovali na utakmici protiv Danaca, nisu stvorili nijednu konkretnu priliku kao u okršaju sa prvakom Evrope. Naredni susret Srbiju očekuje na domaćen terenu protiv Švajcarske u Leskovcu, a taj je izuzetno bitan za naš nacionalni tim, ali i plasman u nokatu fazu Lige nacija je takođe važan.

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Naime, ukoliko se Srbija plasiral u četvrtfinale Lige nacija, naći će se u povlašćenom šeširu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine koje kreću od marta meseca. Biće 12 grupa sa četiri ili pet reprezentacija, a samo će pobednik ići direktno na Mundijal. Svi drugoplasirani, uz četiri najbolja tima Lige nacija koja nisu kroz kvalifikacije izborila prolaz, boriće se za preostala četiri mesta.

Žreb za kvalifikacione grupe biće održan u decembru. S obzirom da se broj učesnika Svetskog prvenstva povećava, te da će Evropa umesto 13 imati 16 predstavnika, onda je i sistem kvalifikacija promenjen.  Srbija je na poslednji Mundijal otišla čudesno odigranim kvalifikacijama i pobedom usred Lisabona u poslednjem kolu. Tako neko malo čudo biće joj potrebno i da bi kao direktan putnik otišla u SAD, Kanadu i Meksiko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Fan

08.09.2024 22:59

Polako sa kalkulacijama. Selektor ima nisko postavljene ciljeve.