SRBIJA - DANSKA: "Vikinzi" vode preko Gronbeka, pred "orlove" težak zadatak!

Autor:

Sport

08.09.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija gubi od Danaca.

SRBIJA - DANSKA: "Vikinzi" vode preko Gronbeka, pred "orlove" težak zadatak!

Foto: Tanjug/AP

SRBIJA - DANSKA 0:1

'36. Gronbek

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

54. minut - Posle dužeg vremena Srbija ja zapretila. Lukić je poslao dugu loptu do Živkovića, a on šutirao pored gola.

50. minut - Prvi žuti karton na meču. Joakim Andersen je prvi upisani u beležnicu sudije Krisa Kavanoa. Štoper Danaca je na centru oštro faulirao Živkovića

45. minut - Piksi pravi izmenu. Grujić izlazi, a umesto njega Živković.

45. minut - Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme:

45+3. minut - Kraj prvog dela!

36. minut - GOOOL! Domaćin vodi. Albert Gronbek je strelac. Sjajna akcija domaćina, lopta je išla od noge do noge, a na kraju je napadač Danske ubacio u mrežu.

30. minut -Slobodan udarac za domaćina. Sa oko 18 metara Eriksen je šutirao, ali je izblokiran. Posle kornera bez prilike za domaćina.

24. minut - Prva prava šansa za Srbiju. Samardžić je dobio loptu na oko 30 metara od gola Danske, krenuo je ka golu i šutirao, ali je Šmajhel odbranio.

23. minut - Eriksen izblokiran. Opasna kontra Danaca, Eriksen je primio loptu na oko 18 metara, šutirao, ali je izblokiran od strane Pavlovića i Nedeljkovića.

21. minut - Novi korner za Dance. Probio je domaćin po desnoj strani i iznudio korner. Eriksen je izveo, a Vestergard loše zahvatio glavom.

14. minut - Nova šansa za Dansku. Posle kornera nova velika prilika za domaćina. Šutirao je Nordegard sa nekoliko metara, pored gola. Eriksen je taj koji izvodi sve prekide za domaći tim.

13. minut - Prva šansa za domaćina. Vestergen je glavom šutirao daleko od gola. Prethodio je slobodan udarac sa desne strane, posle kog je u petercu Srbije najviši bio defanzivac Danaca.

7. minut - Bez uzbuđenja na startu utakmice. Danska drži visoki presing, Srbija pokušava dugim loptama da uposli Birmančevića po levoj strani.

1. minut - Počeo je meč.

UOČI MEČA:

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje selekciji Danske od 18.00 časova u Kopenhagenu na "Parken stadionu". "Orlovi" su započeli Ligu nacija na dobar način remije protiv prvaka Evrope, Španije, što je bilo iznenađenje za mnoge, ali ako se po jutru dan poznaje, možemo da se nadamo pobedi nad Skandinavcima koji su nam dužniici sa Evropskog prvenstva.

Piksi je odlučio da napravi jednu promenu u sastavu odnosu na tim protiv Španije. Živković je ostavljen na klupi, a Grujić počinje meč. 

SASTAVI:

Srbija: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Lukić, Ilić, Birmančević - Samardžić - Jović

Danska: Šmajhel - Kristensen, Vestergard, Andersen - Bah, Hojbjerg, Norgard, Kristijansen - Gronbek, Poulsen, Eriksen

Obe selekcije u ovu utakmicu ulaze sa velikom motivacijom. Izabranici Dragana Stojkovića žele da ponove odličnu partiju iz Beograda i da s revnširaju Dancima za bolne poraze u prošlosti. Sigurno je da će biti fenomenalan meč i da ćemo imati šta da gledamo u Kopenhagenu kada obe selekcije izađu na teren i sudija da znak za početak ovog istorijskog okršaja.

Selektor Dragan Stojković Piksi je svestan snage Danaca. 

- Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa i ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni Mundijal ni EVRO. Igrali smo nedavno važnu utakmicu u Nemačkoj. Oni su bili daleko zadovoljniji tim rezultatom. Očekujem meč na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da pružimo maksimalan otpor i napravimo što bolji rezultat. Ali to nije lako kada igrate protiv tako kvalitetnog rivala - rekao je Stojković 

Danci su u prvoj utakmici ove grupe pobedili Švajcarce sa 2:0 u jednoj tvrdoj i žestokoj utakmici. Sa druge strane, kao što smo već napomenuli, Srbija je igrala remi sa Španijom 0:0 i pokazala karakter i čvrstinu, ono je što je nedostajalo u Nemčakoj. Ovaj stadion je poznat Srbima, još kada je Crvena zvezda igrala protiv Kopnehagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading