SRAMNO! Mučki provokatori iz Albanije BRUTALNO isprozivali Srbe na meču protiv Ukrajine!

Autor:

Sport

07.09.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno!

SRAMNO! Mučki provokatori iz Albanije BRUTALNO isprozivali Srbe na meču protiv Ukrajine!

Foto: Tanjug/AP

Na nedavnom meču između Ukrajine i Albanije, održanom na neutralnom terenu u Pragu, navijači Albanije su istakli sraman transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Albanija". Ovaj potez izazvao je negodovanje i osudu, posebno imajući u vidu geopoltičku osetljivost situacije na Balkanu. Još gore, uz transparent je bila istaknuta i zastava tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" (UČK), terorističke organizacije koja je bila umešana u teške ratne zločine tokom devedesetih na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/AP

Sramni provokatori: Navijači Albanije

Ovakve političke poruke  na sportskim događajima direktno krše pravila UEFA, koja strogo zabranjuju političke poruke i simbole na sportskim događajima. Očekuje se da UEFA preduzme odgovarajuće mere kako bi sankcionisala ovakvo ponašanje navijača Albanije. Takođe, ovo događanje naglašava kompleksnost političke situacije na Balkanu, gde su odnosi između Albanije, Srbije i Kosova i dalje veoma osetljivi i opterećeni istorijskim i političkim tenzijama.

Interesantno je da i pored priznanja nezavisnosti Kosova od strane Češke, navijači u Češkoj često ističu zastave sa porukom "Kosovo je Srbija" i pokazuju prijateljski stav prema Srbiji. Ovo ukazuje na kompleksnost političkih stavova unutar samih zemalja, kao i na mogućnost promene političkih kursa u budućnosti. Postoji čak i nagoveštaj da bi Češka mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, što bi imalo značajan uticaj na politički pejzaž Balkana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading