KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO ENGLEZIMA: Rajs i Griliš presudili svojima!

Autor:

Sport

07.09.2024

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleska pobedom započea Ligu nacija.

KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO ENGLEZIMA: Rajs i Griliš presudili svojima!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Engleske započeli su takmičenje u "B" diviziji Lige nacija ostvarivši ubedljivu pobedu nad selekcijom Republike Irske rezultatom 2:0. Ključni trenuci meča dogodili su se već u prvih 25 minuta, kada su "izdajnici" prešli na stranu ljutog rivala i postigli golove koji su odredili konačan ishod utakmice.

Foto: Profimedia

Detalj sa utakmice Engleske i Irske

Deklan Rajs i Džek Griliš, fudbaleri koji su svoje mlađe karijere gradili u zelenom dresu Irske, odlučili su da svoje lojalnosti promene i zaigraju za selekciju Engleske. Rajs je čak nastupao u tri prijateljske utakmice za seniorski tim Irske, ali je kasnije izabrao da svoj talenat pokaže u dresu "tri lava". Sudbina je htela da upravo Rajs postigne vodeći pogodak na ovom susretu, iskoristivši odbitak nakon promašaja Gordona i tako trasirajući put Engleskoj ka trijumfu.

Foto: Profimedia

Detalj sa utakmice Engleske i Irske

Samo 14 minuta nakon Rajsovog gola, Džek Griliš je zapečatio sudbinu Irske asistencijom svojeg nekadašnjeg saigrača, postigavši drugi gol za Englesku. Griliš je takođe prošao sličan razvojni put kao Rajs, "izdajući" svoju nesuđenu reprezentaciju i time dodatno slomivši srca navijača Irske. Njegova burna proslava pokazala je emotivni naboj ovog susreta i značaj odluke da promeni nacionalni dres.

Ovom pobedom, fudbaleri Engleske su započeli takmičenje u Ligi nacija na najbolji mogući način, dok su "izdajnici" Rajs i Griliš ostavili dubok trag na "Aviva" stadionu u Dablinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading