UKRAJINA BOLJA OD SRBIJE: I pored poraza "orlići" ostavili dobar utisak!

Autor:

Sport

07.09.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Ljiubinka Drulovića nije uspela da izbori pozitivan rezultat.

UKRAJINA BOLJA OD SRBIJE: I pored poraza "orlići" ostavili dobar utisak!

Foto: FSS

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Ukrajine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. rezultatom 2:1 (1:1) posle ranog vođstva i potpunog preokreta. Mlada reprezentacija, sačinjena od igrača koji pripadaju generaciji 2004/5. bila je u najmanju ruku ravnopravan rival naspram uslovno rečeno domaćina (utakmica se igrala na neutralnom terenu u Rigi), što je pokazatelj da je budućnost mlade reprezentacije svetla (u pitanju je generacija koja je u kadetskom uzrastu bila 3. u Evropi), uprkos večerašnjem rezultatu.

zabranici Ljubinka Drulovića odlično su otvorili meč, pošto je nakon dobrog centaršuta pred golom Ukrajine najbolji u skoku bio Samed Baždar i doveo Srbiju u vođstvo. Igrao se sedmi minut igre. Srbija je napadala, bila konkretan i ravnopravan rival, uprkos činjenici da je naš tim bio dve-rei godine mlađi od ukrajinskog sastava.

Međutim, Ukrajina je iskoristila jednu od nekoliko prilika u prvom delu i golom Vološina poravnala rezultat u 34. minutu igre. Sadržajan je bio i početak drugog dela igre, kada je odličnu akciju domaćih kraj aut linije zaustavio golman Lijeskić, a na drugoj strani zapretio je Vukičević snažnim udarcem sa vrha šesnaesterca. Ukrajina je stigla do preokreta golom Jarmoliuka sa bele tačke u 58. minutu.

Do kraja meča naš tim je imao nekoliko solidnih prilika da izjednači, posebno u samoj završnici, ali je rezultat ostao nepromenjen. Srbija narednu utakmicu igra u Bakuu 10. septembra protiv selekcije Azerbejdžana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading