ODLAŽE SE VEČITI DERBI: Evo kada je novi termin

Autor:

Sport

06.09.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog Zvezdinih obaveza u Ligi šampiona, dok Partizan nema međunarodne obaveze.

ODLAŽE SE VEČITI DERBI: Evo kada je novi termin

Foto: Starsport

Planirani večiti derbi između PartizanaCrvene zvezde u okviru 9. kola Superlige Srbije biće izgledno odložen zbog nastupa Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona. Utakmica je trebalo da se odigra tokom vikenda u sedmici kada je Zvezda trebalo da dočeka Benfiku, konkretno 21. septembra međutim, doneta je odluka da se meč pomeri za ponedeljak, 23. septembar.

Ovo je izazvalo određene promene u rasporedu utakmica, ali je istovremeno omogućilo da se izbegnu preklapanja sa evropskim mečevima. Nastup Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona bio je centralni razlog za odloženje večitog derbija. Planirani duel između dva najveća srpska kluba je trebalo da se odigra na stadionu Partizana, ali je zbog evropskih obaveza Zvezde došlo do promene datuma odigravanja. Pomeranje utakmice omogućava Crvenoj zvezdi da se maksimalno posveti svojim mečevima u Ligi šampiona, dok istovremeno pruža priliku Partizanu da se fokusira na domaću ligu.


S obzirom na to da Partizan nije uspeo da obezbedi mesto u evropskim takmičenjima, klub nema "smetnji" oko odigravanja večitog derbija u ponedeljak. Ovo otvara mogućnost da se meč odigra bez ikakvih prepreka i omogućava fokusiranje na domaću Superligu.

Ukupno gledano, odloženje večitog derbija predstavlja priliku za oba kluba da se adekvatno pripreme za ovaj važan susret, dok istovremeno omogućava Crvenoj zvezdi da se posveti svojim evropskim ambicijama. S nestrpljenjem se očekuje novi termin odigravanja ovog spektakularnog meča koji izaziva ogromno interesovanje širom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading