FUDBALERI ZVEZDE U KLINČU: Šerif i Điga na krv i nož zbog mesta u timu

Autor:

Sport

06.09.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu se dali razdvojiti iako nemaju obaveza u klubu.

FUDBALERI ZVEZDE U KLINČU: Šerif i Điga na krv i nož zbog mesta u timu

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odmaraju od klupskih obaveza tokom ternima namenjenih za utakmice nacionalnih selekcija, ali to ne važi za one koji s dobili pozive selektora. I to ne samo Dragana Stojkovića Piksija, što je slučaj sa mladim golmanom Markom Ilićem, već i ostalih repreznetacija širom sveta. Neki od njih ne da se neće razdvojiti, već će biti ljuti rivali na terenu.

Naime, u prvom kolu Kupa afričkih nacija večeras će se od 21.00 časova sastati aktuelni prvotimci Zvezde centarfor Senegala Šerif Endiaje i štoper Burkine Faso Naser Điga. Duel Senegala i Burkine Faso je apsolutni derbi L grupe kvalifikacija. S obzirom na to da su im konkurencija Burundi i Malavi, a da po dve ekipe iz svake grupe idu na kontinentalni šampionat, koji će se odigrati krajem 2025. godine u Maroku, realno se očekuje da i Endiaje i Điga zaigraju na završnom turniru. Međutim, nema sumnje da će oe selekcije, pa i njih dvojica, dati sve od sebe i zaigrati "na krv i na nož".

 

 

Takav pristup moraju da imaju jer su ga imali u Zvezdi, pa su zahvaljujući njemu i dobili pozive selektora. Endiaje je dobrim igrama u Beogradu i privukao pažnju selektora, a debitovao je za nacionalni tim u junu u kvalifikacijama za Mundijal. Debitovao je protiv DR Konga (1:1) kada je ušao u nadoknadi vremena, a zatim je protiv Mauritanije (1:0) odigrao poslednjih 14 minuta.

S druge strane, Naser Điga, koji je standardan reprezentativac Burkine Faso od marta 2022. godine, ali u prethodnom periodu je zabeležio samo šest nastupa - samo dva kao starter. Zato sada ako dobije priliku moraće da je iskoristi na najbolji način.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Naser Điga u dresu Burkine Faso

Interesantno, večeras će snage idmeriti i dvojica doskorašnjih asova sa Marakane napadač Obale Slonovače Žan Filip Kraso i vezista Zambije Kings Kangva. Kraso je prošlog vikenda u pobedi nad Gengamom (1:0) postigao svoj prvi gol u sezoni od dolaska u Pariz, pošto na prva dva meča nije uspeo da se upiše u strelce. S druge strane, Kangva je od dolaska u Hapoel Ber Ševu iz Zvezde takođe odigrao tri meča, ali još uvek nije upisao prvi pogodak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading