PROKOKATOR DŽAKA SE UPLAŠIO "ORLOVA": Albanac odlučio da ne igra protiv Srbije

Autor:

Sport

06.09.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra na Marakani 12. oktobra.

PROKOKATOR DŽAKA SE UPLAŠIO "ORLOVA": Albanac odlučio da ne igra protiv Srbije

Foto: Starsport

Kapiten Švajcarske Granit Džaka

Fudbaleri Srbije remizirali su bez golova sa Španijom u prvom meču novog ciklusa u Ligi nacija (0:0) i tako se na dostojan način predstavili u najjačoj A diviziji tog takmičenja. U A4 grupi su još Danska i Švajcarska, a upravo su Skandinavci slavili sa 2:0. Oni su i naredni protivnici "orlova", već u nedelju 8. septembra kada izabranici Dragana Stojkovića Piksija gostuju u Kopenhagenu.

Međutim, jednako zanimljiv biće duel Srbije i Švajcarske. Taj meč igraće se 12. oktobra u Beogradu, ali po svemu sudeći na njemu neće biti mučkog provokatora Srba Granita Džake. Kapiten reprezentacije Švajcarske, koji uvek i na svakom mestu provocira Srbe, bilo isticanjem albanskog dvoglavog orla ili drugim ispadima kao kada je hteo da se bije sa Vanjom Milinković Savićem na Mundijalu u Kataru, je ponovo privukao pažnju javnosti nakon incidenta koji se dogodio u meču protiv Danske. U tom meču, Švajcarska reprezentacija je završila sa devetoricom igrača na terenu, a Džaka je isključen posle brutalnog starta na Emila Hojberga u 87. minutu.

 

 

Kako se to desilo u samom finišu susreta jasno je da je izgubio živce, ali to je možda uradio i namerno kako ne bi morao da dolazi na Marakanu. Naime, taj potez mogao bi rezultirati suspenzijom od dve utakmice, što bi značilo njegovo odsustvo i u meču protiv Srbije. Ako je tako, on je sam odlučio da ne sme da igra protiv našeg tima u Beogradu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Već smo ga jednom prevaspitavali: Vanja prizemljio Džaku

Džaka već ima istoriju problematičnog ponašanja u mečevima protiv reprezentacije Srbije. Njegovo ponašanje na Svetskom prvenstvu 2018. godine kada je protiv Srbije pokazao simbol velike Albanije dvoglavog orla i naknadne provokacije i politički gestovi izazvali su brojne reakcije. U mečevima protiv Srbije, iskusni vezista često je bio u centru kontroverzi, pokazujući sklonost ka burnim reakcijama.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading