TAKO SE IGRA ZA ZASTAVU, GRB, BORI ZA SVOJU ZEMLJU: Predsednik Vučić pohvalio fudbalere Srbije

Autor:

Sport

06.09.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritika je izgledda urodila plodom.

TAKO SE IGRA ZA ZASTAVU, GRB, BORI ZA SVOJU ZEMLJU: Predsednik Vučić pohvalio fudbalere Srbije

Foto: Printscreen/Pink TV

Fudbaleri Srbije remizirali su bez golova sa Španijom na početku novog ciklusa u Ligi nacija. Opšti je utisak da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrali odlično protiv prvaka Evrope i da su ostavili srce na terenu. To je velika promena stava u odnosu na ono što se pričalo posle kraha na Evropskom prvenstvu i nada da će u budućnosti biti još bolje.

Kapu "orlovima" skinuo je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to poentirajući baš na onome što je govorio pred utakmicu. Naime, on je na dan susreta govorio o tome što se Piksiju nje odazvala nekolicina igrača zbog navodnih povreda, a treniraju sa svojim ekipama.

Republika

Foto: Starsport

Kao stena: Nikola Milenković

- Super su naši igrali. Super su se borili. Suština je u tome da se borite za svoju zemlju, za svoj grb, za svoju zastavu, a ne da tražite razloge da to ne činite - rekao je Vučić.

Podsetimo, priznanje da dobroj igri Srbiji su odali i Španci. Tako Marka donosi naslov "Šampion je zaslužio više" na naslovnoj strani. Dalje se navodi "da je Španija igrala fudbal, tražila pobedu, ali je udarila u zid". Dodaje se sa novim podnaslovom "da Jamal nije bio dovoljan".

"Magija je ostala u Berlinu" - naslov listu AS koji opisuje utisak koji je ostavio duel Srbija - Španija. Ova utakmica je donela iznenađenja i neočekivane obrte, ostavljajući utisak da je magija ostala negde drugde, daleko od terena Marakane.

Srbija je ostavila snažan utisak, pružajući otpor evropskim šampionima i pokazujući da i najbolji imaju pravo na loš dan. Naredna prilika za Španiju da pokaže svoju snagu biće utakmica protiv Švajcarske, dok je Srbija pokazala da je sposobna da se suprotstavi i najvećim fudbalskim silama.

 

 


- Magija je ostala u Berlinu. Zvuči kao roman, ali ovo nije ništa drugo, nego utisak koje je ostavio duel Srbija - Španija, utakmica kojom je počelo četvrto izdanje Lige nacija, takmičenja u kome "furija" brani titulu. Bio je to naš ponovni susret sa evropskim šampionima, ali je ova noć ostavila sivu utakmicu, sa previše kartona i čvrstom igrom. Skoro ništa nije uspelo. Ni kretanje Nika, ni dirigentska palica Zubimendija, ključ u napadu Olma ili iznenađenje Ajozea. Samo je Lamin sijao. Španija nije bila Španija. U nedelju, u Ženevi, protiv Švajcarske, sledi nova prilika da se jasno stavi do znanja da i najbolji imaju pravo na loš dan. Ne može nas svakog dana gol Ojarzabala naterati da vrištimo sa balkona - piše As.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading