SAN MARINO POBEDIO PRVI PUT U SVOJOJ ISTORIJI: Evo koliko godina su čekali trijumf

Autor:

Sport

06.09.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su decenije.

SAN MARINO POBEDIO PRVI PUT U SVOJOJ ISTORIJI: Evo koliko godina su čekali trijumf

Foto: twitter.com/FSGC_official

Fudbaleri San Marina upisali su prvu pobedu u svojoj istoriji na takmičarskim utakmicama. Bolji su bili od Lihtenštajna na startu Lige nacija rezultatom 1:0. Gol vredan velikog trijumfa dao je Niko Sensoli u 53. minutu utakmice u Seravaleu.

San Marino je prvu utakmicu odigrao 1986. Od tada je još samo jednom slavio, ali na prijateljskoj utakmici. Bilo je to 2004, a i tada je rival bio Lihtenštajn.

 

 

Zanimljvio je da je Lihtenštajn poslednji put pobedio na meču 2020. - protiv San Marina! Što se tiče druge grupe Lige D u njoj je ipak nešto jača konkurencija, tu se nalaze Moldavija, Andora i Malta.

Osim ove istorijske pobede, San Marino ima samo još 10 utakmica u kojima je ostao neporažen, od čega šest zvaničnih i četiri prijateljske. Ovo čini ovu pobedu još značajnijom za fudbalere ove male države.

Sa ovom istorijskom pobedom, San Marino se sada okreće novim izazovima u grupi, gde će se suočiti sa reprezentacijama Španije i Gibraltara. Njihov sledeći meč je protiv reprezentacije Gibraltara, zakazan za 10. oktobar. Ova pobeda može predstavljati prekretnicu za fudbal u ovoj maloj državi, a navijači sa nestrpljenjem očekuju naredne mečeve.

Iako San Marino možda nema bogatu fudbalsku istoriju na međunarodnoj sceni, ova pobeda će sigurno biti upamćena kao prekretnica u razvoju fudbala u ovoj zemlji. Ona će motivisati naredne generacije fudbalera i dati im nadu da mogu postići velike stvari uprkos svojoj maloj veličini. Ovaj trijumf će biti inspiracija za buduće generacije fudbalera San Marina, dok će navijači dugo pamtiti ovo istorijsko postignuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading