TESTIRAJTE NA DOPING HALANDA I DVA POKOJNIKA! Urnebesan propust nadležnih u Norveškoj

Autor:

Sport

05.09.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozvali su ih malo prekasno, mislim da će testovi da budu negativni, našalio se selektor skandinavske selekcije.

TESTIRAJTE NA DOPING HALANDA I DVA POKOJNIKA! Urnebesan propust nadležnih u Norveškoj

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Erlinga Halanda

Antidoping agencija se našla u središtu pažnje nakon što je napravila neverovatan propust u procesu testiranja reprezentativaca Norveške. Naime, petorica igrača su bila na spisku za testiranje, među kojima su se našla i dvojica koji više nisu među živima.

Pred meč sa Kazahstanom u Ligi nacija, reprezentaciji Norveškoj je stigao zahtev za testiranje petorice igrača. Na tom spisku su Erling Braut Haland, Jorgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oskar Bob, Ajnar Gundersen i Jorgen Juve. I sve bi bilo u redu da među tim petoricom dvojica ne da nisu više repreyentativci, već su pokojni!

Selektor Norveške, Stale Solbaken, nije mogao da veruje kada je saznao za ovu grešku. Izrazio je svoje zaprepašćenje situacijom, ali je ipak uspeo da pronađe humorističku notu u celoj situaciji. Pozvao je Antidoping agenciju, pitajući da li je reč o ozbiljnoj grešci ili skrivenoj kameri. Takođe, istakao je da su obojica pokojnih igrača, Ajnar Gundersen i Jorgen Juve, ostavili neizbrisiv trag u istoriji norveškog fudbala, sa impresivnim brojem postignutih golova. Reč je o Gundersenu koji je umro 1962. i Juveu koji je preminuo 1983. godine.

- Gundersena i Juvea pozvali su malo prekasno, mislim da će testovi da budu negativni. Svi smo se zapitali što se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je reč o skrivenoj kameri. Oni su verojatno prilikom odabira pogledali tabelu najboljih strijelaca - izjavio je selektor Norveške.

Republika

Foto: Starsport

Ismejao Antidoping agenciju: Stale Solbaken

Nakon što je skandal izašao u javnost, Antidoping agencija je morala da se oglasi povodom ovog neoprostivog propusta. Izrazili su žaljenje zbog greške i istakli da će ubuduće biti mnogo pažljiviji prilikom sastavljanja spiskova za testiranje. Ipak, naglasili su da je njihova namera da celu situaciju shvate sa dozom humora.


- U savezu nas uvek lepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način, ali ostaje činjenica da se dogodio velik propust. Ne možemo sa sigurnošću znati kako je došlo do greške, ali možemo reći da ćemo u budućnosti da budemo puno pažljiviji - saopštili su iz Antidoping agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading