MANCE PREDOSETIO SMRT: Veče pre nesreće krije TAJNU - Bolna sećanja svedoče o tragičnom kraju legendardog fudbalera! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.09.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današni dan napustila nas je najveća legenda Partizana.

MANCE PREDOSETIO SMRT: Veče pre nesreće krije TAJNU -  Bolna sećanja svedoče o tragičnom kraju legendardog fudbalera! (VIDEO)

Foto: X printscreen/CallMeTheFixer

Danas se navršava 39 godina od tragične smrti Dragana Mancea, legendarnog napadača Partizana, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine. Mance je poginuo dok je žurio na trening, a njegova smrt je duboko potresla fudbalski svet i navijače Partizana.

U najtužnijem trenutku, saznajemo da mu je samo dva dana pre tragedije ispunjena jedna od poslednjih želja. Boško Đurovski, tadašnji fudbaler Crvene zvezde, ispričao je kako mu je doneo Pumine kopačke, čuvene King modela koje su nosili legendarni fudbaleri poput Maradone i Pelea. Mance je bio oduševljen darom, ali nažalost, nije stigao da ih obuče pre nego što je poginuo.

- Nekoliko dana pre pogibije Dragana Mancea, u razgovoru u gradu ja sam mu obećao da ću mu doneti i pokloniti Pumine kopačke, to su bile čuvene King kopačke koje su proslavili Maradona, Pele i ostali veliki igrači. Njemu su se te kopačke veoma svidele, ja sam ispunio tu njegovu želju, doneo sam mu ih kući - ispričao je legendarni fudbaler crveno-belih, zastao, a zatim nastavio sa određenom dozom sete u glasu.

Nakon nesreće, Đurovski je pronašao kopačke pored Manceovog kreveta, saznajući da ih nije stigao koristiti. Ova priča, iako dirljiva, dodatno je naglasila tragediju gubitka mladog sportiste u punom sjaju svoje karijere.

- Nažalost, kada se ta nesreća desila, ja sam otišao u njegov dom i video sam kopačke pored kreveta. Nije stigao ni da ih obuče - prisetio se Boško Đurovski.

Mance je za Partizan odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola, a poslednji gol u svom dresu postigao je samo dva dana pre smrti u utakmici protiv Budućnosti. Njegova smrt je ostavila neizbrisiv trag u istoriji kluba i u srcima navijača, a 30.000 ljudi se okupilo na njegovom poslednjem ispraćaju.

Vlado Čapljić, blizak prijatelj i saigrač iz Partizana, priseća se poslednje večeri koju je Mance proveo kod njega, gde je bez prestanka slušao pesmu Đorđa Balaševića "Ako umrem mlad, na grobu mi posadi samo ruzmarin". Ova pesma, kao i sećanje na Mancea, ostala je duboko urezana u pamćenju svih koji su ga poznavali.

I dalje, kroz pesmu koju navijači pevaju na utakmicama, Dragan Mance živi u sećanjima svih onih koji su ga voleli i poštovali, a njegov doprinos fudbalu i navijačima Partizana nikada neće biti zaboravljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading