TEŠKO DA JE BILO TREZNIH U BARIJU, A NIJE BILO PIVA: Ovako je Bora Čorba pričao o velikoj ljubavi Crvenoj zvezdi

Autor:

Sport

04.09.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bele boje su mu jedine bile u srcu.

TEŠKO DA JE BILO TREZNIH U BARIJU, A NIJE BILO PIVA: Ovako je Bora Čorba pričao o velikoj ljubavi Crvenoj zvezdi

Foto: Starsport

Legendarni muzičar i frontmen grupe "Riblja čorba", Borisav Bora Đorđević, umro je danas, 4. septembra, u 72. godini. Tužnu vest saopštili su članovi grupe, putem zvanične objave na društvenoj mreži Fejsbuk.

Odmah po objavljivanju ove vesti svi su počeli da se priećaju ko je bio čuveni Čorba, koga je i šta voleo, a Crvena zvezda je tu veoma visoko kotirana. U Borinoj krvi bila je samo crveno-bela boja, pa ne čudi da su mu delije na utakmici protiv Bode Glimta pružile podršku. Tako je na poluvremenu puštena pesma "Ne veruj im sine" koju je Bora posvetio Crvenoj zvezdi, a čitav stadion pevao je uglas.

Republika

Foto: Starsport

Samo Zvezda: Bora Đorđević

Upravo je o svojoj velikoj ljubavi Zvezdi Bora često govorio. Noseći crveno-beli dres i šal često se mogao videti na utakmicama, a ona najvažnija odigrala se u Bariju 29. maja 1991. kada je prisustvovao osvajanju Kupa evropskih šampiona. O njoj je Bora često govorio sa ponosom. Otkrio je i malo poznate detalje od pre 33 godine i to iz svoj ugla.

- Teško da je bilo treznih na stadionu. Bio sam vođa puta i pisao sam o tom istorijskom putu za Frankfurtske Vesti. Kolumna se zvala "Pomahnitali voz i brod ludaka“. Značajne zalihe alkohola su još u vozu uništene uz adekvatno urlanje navijačkih pesama, tako da je na brodu pića ponestalo. Grk, vlasnik iznajmljenog trajekta, napravio je užasnu grešku i nije dozvolio alkohol na njegovom brodu punom žednih, mladih ljudi. To ga je koštalo obijanja šanka od strane mojih zemljaka Čačana. Taman sam legao u kabinu malo da odmorim, kada su me probudili i doneli hektolitre pića, pa se žurka nastavila - prisetio se Bora, pa nastavio:

- U samom Bariju, Italijani kao nisu dozvoljavali piće, ali su se flaše na čudesan način pojavljivale i odnekud i brzo praznile. Kad smo postali prvaci, naravno da je bilo suza, jer su bacali neki suzavac na nas. Ali neki blag, pa sam ih zamolio lepo – hajde bacajte nešto jače, navukli smo se na bolje! Povratak je bio trijumfalan. Najluđi su se popeli na katarke, Grk se opametio i dozvolio piće. Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao – da nismo pobedili, probušili bismo brod nasred mora. Brod je ostao ceo i uplovio u Bar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading