U JEKU PREPUCAVANJA U FSS IMA I LEPIH VESTI ZA PIKSIJA: "Orlovi" mogu visoko da polete

Autor:

Sport

04.09.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zavisi od njih, a tiče se Mundijala.

U JEKU PREPUCAVANJA U FSS IMA I LEPIH VESTI ZA PIKSIJA: "Orlovi" mogu visoko da polete

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće sutra, četvrtak (20.45) prvi meč u novom ciklusu Lige nacija kada će na Marakani gostovati prvak Evrope Španija. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija meč dočekuju u kompleksoj situaciji zbog brojnih otkaza ključnih igrača, a sve dodatno komplikuje raskol u Fudbalskom savezu Srbije. Posle smene generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i direktora reprezentacije Miroslava Tanjge, isplivale su rojne kontroverze, a tiču se i samog selektora Piksija.

Međutim, sam tim i Stojković moraju da se fokusiraju na meč, ali i ono što ih očekuje posle, a sve zajedno sami sebi kroje sudbinu. Naime, decembar će doneti uzbuđenje i napetost fudbalskim fanovima širom Evrope, jer će tada biti održan žreb za evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Ova procedura će se odigrati nakon završetka Lige nacija, kada će biti poznato ko će se plasirati u četvrtfinale, a takođe će zavisiti i od FIFA rang liste. Kvalifikacije će započeti u martu sledeće godine, a izvlačenje grupa će imati neke izmene u odnosu na prethodne procedure.

Republika

Foto: Starsport

Sami kroje svoju sudbinu: Fudbaleri Srbije

Srbija će biti među zemljama čija sudbina će zavisiti od rezultata u Ligi nacija, s obzirom da se nalazi u konkurenciji sa ekipama poput Španije, Danske i Švajcarske. Međutim, situacija nije nimalo ružičasta za nacionalni tim, s obzirom na brojne povrede ključnih igrača koje je zabeležio uoči ovog važnog takmičenja.


Liga nacija dobija na značaju u ovom kontekstu, s obzirom da trenutno Srbija zauzima 19. mesto u Evropi, što je pozicija koja nije dovoljna da ih "zaključa" u drugom šeširu pred žreb. Svaki naredni meč će imati presudan uticaj na njihovu poziciju, a bodovna prednost u odnosu na druge reprezentacije se može brzo istopiti.

Novi format kvalifikacija, sa 12 grupa od četiri ili pet timova, stavlja akcenat na FIFA rang listu. Prvi šešir će biti popunjen osam najbolje plasiranih ekipa iz Lige nacija, dok će se preostala četiri mesta popuniti najbolje rangiranim timovima na svetskoj listi.

Uprkos izazovima sa kojima se suočava, Srbija će imati priliku da se izbori za svoje mesto u ovim kvalifikacijama i pokaže svoju snagu na evropskoj i svetskoj fudbalskoj sceni. Svi navijači će sa nestrpljenjem iščekivati ishod žreba i nadati se najboljem za svoj omiljeni tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading