ŠPANIJA NAJBOLJA, ALI MOŽEMO PROTIV SVAKOG: Mlade nade Srbije spremne za prvaka Evrope

Autor:

Sport

03.09.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Nedeljković i Jan Karlo Simić jedva čekaju da se dokažu selektoru Piksiju i naciji.

ŠPANIJA NAJBOLJA, ALI MOŽEMO PROTIV SVAKOG: Mlade nade Srbije spremne za prvaka Evrope

Foto: fss.rs

Kosta Nedeljković i Jan Karlo Simić

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje novi ciklus Lige nacije, posle sjajnih rezultata u diviziji B, sada u elitnoj A grupi evropskog fudbala. Rivali "orlovima" biće Španija, Danska i Švajcarska. U septembarskom prozoru se sastaju sa aktuelnim prvacima Evrope, selekcijom Španije, 5. septembra na travi stadiona "Rajko Mitić“, a tri dana kasnije, u Kopenhagenu, rival će biti Danska.

Na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za mečeve u najmlađem evropskom reprezentativnom takmičenju, koji će poslužiti kao dobra priprema za naredni ciklus kvalifikacija za Prvenstvo sveta 2026. nalazi se nekoliko novih imena. Za Kostu Nedeljkovića (19) i Jan Karla Simića (19) pre svega. Momak koji ovih dana ne krije da sanja otvorenih očiju je od ovog leta igrač Aston Vile.

Republika

Foto: fss.rs

Radi punom parom: Kosta na treningu "orlova"

- Osećaj boravka u Pazovi mi je poznat, a sada Bogu hvala i sa A reprezentacijom. Ja sam skroman, ali mora da vam imponuje kad čujete tako nešto, da selektor zbog vas želi da menja formaciju, pogotovo zbog igrača koji ima 18 godina. Sve to mi daje veliku motivaciju i samopouzdanje da pružam 300 odsto na terenu. Trudiću se da dam svoj maksimum i pomognem saigračima na terenu. Moje brzinske, motoričke sposobnosti su ono što svi vide, ali sve zahteva veliki rad, usavršavanje pogotovo kod nas mladih igrača. I tehnika i centaršut i postavka. Imam u Aston Vili odlične trenere, posvećen nam je ceo stručni štab i mislim da imam sve što je potrebno za napredak - počeo je razgovor za sajt FSS Nedeljković.

On se potom osvrnuo na duel sa "crvenom furijom" u četvrtak.

- Osvojili su ubedljivo Evropsko prvenstvo, generalno su igrali najatraktivniji fudbal u svakom pogledu. Protiv Dani Olma sam igrao sa Zvezdom, moj saigrač iz Aston Vile Tores je sada dobio poziv. Španija je velki tim, ali ne treba ni precenjivati sve. Respekt da, možda su najbolji trenutno na svetu, ali ako budemo kompaktni i radili ono što se traži od nas na terenu, mislim da možemo svakome da se suprotstavimo - dodao je Kosta, pa prokomentarisao to što sada u timu "orlova" neće biti njegovog sugrađanina iz Smedereva Aleksandra Mitrovića.

- Jeste mi žao što nije tu. Ima jedna slika od pre desetak godina, tad je bio u Anderlehtu, njegova braća od tetke žive u mojoj ulici u Smederevu, često je dolazio, a ja igrao fudbal na ulici…Posle sam dobio i šorts, dres Njukasla.

I Jan Karlo Simić ne krije da je osećaj fenomenalan, ističe da je razgovarao sa selektorom daleko pre ovog poziva.

- Imao sam priliku da upoznam selektora Stojkovića u Torinu, još dok sam bio član Milana, kada smo igrali protiv Juventusa. Biti ovde je ostvarenje sna, ne mogu da verujem da sam u društvu ovih momaka, profesionalaca, zvezda evropskog fudbala. Veoma sam zahvalan na ukazanom poverenju i spreman sam da dam sve od sebe – iskren je "nemački đak".

Republika

Foto: fss.rs

Jan Karlo Simić izabrao Srbiju

Istog trenutka kada je dobio poziv za A tim, preko Instagrama je ostavio jednu emotivnu poruku, pokazao koliko mu znači dres državnog tima. A bolji trenutak za izazov ne postoji od duela sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, odnosno kasnije Danskom.

- Španija je top tim, najbolja reprezentacija Evrope. Mislim, ipak, da ako mi budemo na svom maksimumu, možemo da igramo protiv svake selekcije. Bez straha, sa verom u sebe i svoje mogućnosti. Španija je veliki tim, pokazala je to na Prvenstvu Evrope gde su nadigrali praktično svakog rivala. Imaju fantastične pojedince, pokupili su sve individualne nagrade na tom šampionatu. Protiv Jamala sam igrao tokom priprema u Americi, a meni se mnogo sviđa i Niko Vilijams. Generalno, na svim pozicijama su jaki, sve su to top igrači vrhunske klase - jasan je Jan Karlo.

Mečevi u Ligi nacija poslužiće kao dobar test za ono najvažnije, kvalifikacije za SP 2026. Srbija želi da veže i treće uzastopno veliko takmičenje.

- San svakog igrača je da igra Svetsko ili Evropsko prvenstvo, za Nedeljkovića i mene bi to bilo prvo. To je cilj saveza, selektora, nas igrača, verujem da možemo to ostvariti - dodao je Simić, pa se još jednom vratio na Piksija o kojem mu je otac pričao:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

- Kad sam mu rekao da smo razgovarali u Torinu, nije mogao da veruje. Još kad sam mu pokazao slike...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading