PIKSI NA MUKAMA, KO ĆE BITI KAPITEN SRBIJE? Selektor za odluku nema puno vremena, ali ima izbora

Autor:

Sport

03.09.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više fudbalera zaslužuje da ponese traku oko ruke.

PIKSI NA MUKAMA, KO ĆE BITI KAPITEN SRBIJE? Selektor za odluku nema puno vremena, ali ima izbora

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije ugostiće u četvrtak prvaka Evrope Španiju na početku novog ciklusa u Ligi nacija. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju pred sobom težak zadatak da se suprotstave "crvenoj furiji" koja je na EVRO 2024 stigla do samog kraja i pehara, dok su oni nastup u Nemačkoj završili već u grupnoj fazi.

Pritom na ovom okupljanju "orlova" nema okosnice tima sa EP. Kapiten Dušan Tadić je rekao zbogom reprezentaciji, pa je kapitensku traku trebalo da peuzme Aleksandar Mitrović. Međutim, sada nema ni Mitra, ali ni Sergeja Milinković Savića, Dušana Vlahovića, Nemanje Gudelja i Vanje Milinković Savića, a ne može da računa ni na Aleksu Terzića, Miloša Veljkovića i Nemanju Maksimovića. Zato se pitanje nametnulo samo po sebi, ko će biti novi kapiten Srbije?! Odgovor na njega nema ni sam Piksi, a moraće da ga pronađe do četvrtka uveče (20.45).

Republika

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Nisu tu: Sergej, Vlahović, Tadić i Mitrović

- Videćemo, imam ideju. Moram da razgovaram sa igračaima, da li su spremni za tu ulogu. Važno je kako ekipa igra. Imamo igrače koji nisu tu, videćemo da li će biti u budućnosti. Fokusirani smo na igrače koji su ovde i oni zaslužuju podršku. Hvala im što su se odazvali. Oni su sada u centru pažnje, ispod svetla - rekao je Piksi.

Gledajući više kriterijuma, a pre svega iskustvo i doprinos timu, bez obzira na godine, za  potencijalnog kapitena se izdvojilo nekoliko imena. To je pre svega golman Predrag Rajković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iskusan: Predrag Rajković

Sa 35 nastupa za Srbiju on je neko ko zna kako se komanduje timom i kako se za njega bori. Jedini je pitanje da li će mmu Piksi ukazati poverenje, ili će želeti da vidi na delu mladog golmana Čelsija Đorđa Petrovića.

Kao drugi pik nameće se stub odbrane Strahinja Pavlović. Iako ima samo 23 godine, Pavlović je na EVRO 2024 i prethodnom Mundijalu 2022 dokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović protiv Engleske na EP

Pritom ima 38 nastupa za Srbiju On je u Nemačkoj bio naš najbolji igrač, a to zalaganje i znanje je i dobro unovčio transferom u slavni Milan. On je išao glavom gde neki ne bi nogom, bukvalno, pa bi takav primer kapitena bio smernica i ostalim igračima.

Kao treća opcija tu je Andrija Živković. On je u ovom krnjem sastavu Srbije neko ko je možda i najstandardniji u veznom redu, pa ako bi bio u startnih 11 moglo bi se desiti da ponese i traku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrija Živković bio standardan na EVRO 2024

Naravno, tu su i ostali prvotimci sa dužim stažom, ali je pitanje da li će biti starteri. To se pre svega odnosi na Luku Jovića zbog povrde. 

Ko bi po vašem mišljenju trebalo da bude novi kapiten Srbije?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading