OPŠTI HAOS NA SEDNICI FSS! Piksi ucenjivao ostavkom!

Autor:

Sport

03.09.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burna sednica na kojoj su Tanjga i Šurbatović dobili ostavke.

OPŠTI HAOS NA SEDNICI FSS! Piksi ucenjivao ostavkom!

Foto: Starsport

Kako piše Telegraf, Fudbalski savez Srbije je doživeo značajnu promenu, a smene Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge nisu prošle bez uzbuđenja. Prema pomenutog izvora, dan pre održavanja sednice FSS, nije se ni naslućivalo da će doći do smene Šurbatovića i Tanjge, iako je Šurbatović nakon neuspeha reprezentacije u Nemačkoj nagovestio svoj odlazak iz srpskog fudbala.

Ipak, na samoj sednici koja je održana, situacija se promenila. Dragan Stojković Piksi je zahtevao da se na dnevni red uvrsti rasprava o njihovoj smeni i čak zapretio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske, ukoliko se njegov zahtev ne uvaži.

Foto: Fudbalski savez Srbije

Jovan Šurbatović

Nakon toga, hitno je sazvana telefonska sednica sa jedinom tačkom dnevnog reda – smenom Šurbatovića i Tanjge, a odluka o njihovom razrešenju je ubrzo doneta. 

Foto: Starsport

Miroslav Tanjga

Sada ostaje da se vidi ko će zauzeti njihove pozicije i kako će se dalja situacija odvijati unutar FSS, dok će reprezentacija Srbije 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić" dočekati evropskog prvaka, Španiju, u prvom kolu A divizije Lige nacija, dok će tri dana kasnije gostovati Danskoj u Kopenhagenu.

Podsetimo, prema saznanjima Republike jedan od glavnih kandidata za poziciju vršioca dužnosti generalnog sekretara FSS je Nenad Santrač. Ipak, Santrač nije jedini u igri. Unutar Saveza postoje dve do tri različite struje koje forsiraju svoje kandidate za ovu ključnu poziciju.

Foto: Starsport

Nenad Santrač

Šurbatović je na čelu FSS bio od 2016. godine, a njegova smena, zajedno sa Tanjgom, usledila je nakon brojnih spekulacija koje su se pojavile nakon Evropskog prvenstva 2024. godine u Nemačkoj. Iako je Šurbatović najavio ostavku, izvori tvrde da je predsednik FSS Dragan Džajić pokušao da spreči njeno usvajanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading