REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE! Ovaj čovek je prvi PIK da zameni Šurbatovića na mestu generalnog sekretara FSS-a! (FOTO)

Autor:

Sport

03.09.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već su našli zamenu u FSS-u.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE! Ovaj čovek je prvi PIK da zameni Šurbatovića na mestu generalnog sekretara FSS-a! (FOTO)

Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) suočava se sa velikim promenama nakon nedavne smene ključnih ljudi na vrhu organizacije. Veliki potresi su uzdrmali srpski fudbal, a Jovan Šurbatović, doskorašnji generalni sekretar, i Miroslav Tanjga, sportski direktor reprezentacije, više nisu na svojim funkcijama.

Prema izvorima, jedan od glavnih kandidata za poziciju vršioca dužnosti generalnog sekretara FSS-a je Nenad Santrač, kako Republika ekskuzivno saznaje.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Santrač - Šurbatovićeva zamena

Ipak, Santrač nije jedini u igri. Unutar Saveza postoje dve do tri različite struje koje forsiraju svoje kandidate za ovu ključnu poziciju. Podsećamo, Šurbatović je na čelu FSS-a bio od 2016. godine, a njegova smena, zajedno sa Tanjgom, usledila je nakon brojnih spekulacija koje su se pojavile nakon Evropskog prvenstva 2024. godine u Nemačkoj. Iako je Šurbatović najavio ostavku, izvori tvrde da je predsednik FSS-a Dragan Džajić pokušao da spreči njeno usvajanje.

Republika

Foto: Fudbalski savez Srbije

Bivši: Jovan Šurbatović

Međutim, na vanrednoj telefonskoj sednici Izvršnog odbora FSS-a, odluka o njegovoj smeni je ipak doneta. Šurbatović je u prethodnom periodu bio na nekoliko značajnih funkcija, uključujući i mesto generalnog sekretara Fudbalskog saveza Beograda, ali i predsednika i direktora u različitim sportskim klubovima.

Kako se očekuje, uskoro bi moglo da dođe do zvanične potvrde imenovanja novog generalnog sekretara, a Nenad Santrač trenutno ima najveće šanse da preuzme ovu funkciju. Ipak, situacija je još uvek fluidna, jer se borba nastavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading