ON PRVI NAPUŠTA FOTELJU U PARTIZANU: Na njegovo mesto dolazi dobro poznato lice u Humskoj

Autor:

Sport

03.09.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenovanje bi moglo da usledi već naredne sedmice.

ON PRVI NAPUŠTA FOTELJU U PARTIZANU: Na njegovo mesto dolazi dobro poznato lice u Humskoj

Foto: Starsport

FK Partizan

Ivica Kralj neće više biti sportski direktor fudbalskog kluba Partizan. Kako je preneo  portal Telegraf.rs, proslavljeni golman prvi će napusititi rukovodeće mesto u crno-belom taboru, iako navijačima oči daleko više bodu direktor Miloš Vazura i predsednik u ostavci već godinu dana Milorad Vučelić.

Prema istom izvoru, na mesto Kralja, koliko sledeće sedmice, trebalo bi da dođe dobro poznato lice u Humskoj Ivica Iliev. Dakle, Ivica umesto Ivice, baš kao kada je Kralj nasledio Ilieva.

Republika

Foto: Starsport

Uskoro na starom poslu: Ivica Iliev

Nakon dve neuspešne godine, sportski sektor Partizana doživljava temeljne promene. Ivica Kralj, koji je nekada bio "žila kucavica" kluba iz Humske, će biti zamenjen od strane starog znanca - Ivice Ilieva. Iliev se vraća na funkciju sportskog direktora nakon sedam godina, dok će Kralj najverovatnije biti premešten na drugu funkciju unutar kluba. Ove promene su neophodne s obzirom na trenutno stanje sportskog sektora Partizana, koje nikada nije bilo na nižim granama.


Omladinska škola Partizana, koja je nekada bila oslonac prvog tima, prolazi kroz identitetsku krizu. Direktorovanje Vanje Radinovića dovelo je do gotovo potpunog prestanka izlaska talenata iz ove škole, što je ozbiljan problem sa kojim se klub suočava decenijama kasnije.

Takođe, sudbine trenera Aleksandra Stanojevića i Ivice Ilieva su isprepletane na više načina. Njihova veza datira još od vremena kada su bili saigrači u prvom timu Partizana, pa sve do perioda kada je Stanojević bio trener Ilievu u njegovom prvom mandatu u Humskoj. Ovo je samo jedan od primera koliko je Partizan klub sa bogatom istorijom i dubokim vezama među svojim članovima.
Republika

Foto: Starsport

Stari poznanici: Stanojević i Iliev

Ivicu Ilieva karakteriše sedmogodišnji mandat na čelu sportskog sektora Partizana, tokom kojeg je klub osvojio dve šampionske titule i redovno nastupao u evropskim takmičenjima. Međutim, nakon njegovog odlaska, klub je izgubio kontinuitet i stabilnost u prelaznim rokovima, što je dovelo do problema u sastavljanju kvalitetnog tima.

S druge strane, Ivica Kralj, igračka legenda kluba i jedan od najboljih čuvara mreže u novijoj istoriji Partizana, sada će morati da se prilagodi novoj ulozi unutar kluba. Iako je ostavio dubok trag kao igrač, posao sportskog direktora zahteva drugačije veštine i sposobnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading