STANOJEVIĆ DOVODI BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Evo ko menja Saldanju u crno-belom dresu

Autor:

Sport

02.09.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Repubika prva najavila ovaj transfer pre gotovo mesec dana.

STANOJEVIĆ DOVODI BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Evo ko menja Saldanju u crno-belom dresu

Foto: Starsport

Uprava fudbalskog kluba Partizan brzo je reagovala nakon što je završen transfer njihovog najboljeg igrača Mateusa Saldanje. Brazilac napušta Beograd i odlazi u Ferencvaroš, a transfer vredi impresivnih pet miliona evra, što predstavlja rekordan iznos za šampiona Mađarske.

Odmah nakon Saldanjovog odlaska, Partizan je pronašao zamenu za njega u liku Lazara Romanića, igrača koji stiže iz Železničara iz Pančeva. To je Republika ekskluzivno pisala pre gotovo mesec dana. Romanić je prošao kroz mlađe kategorije Crvene zvezde, a svoj omladinski staž odradio je u ovom klubu pre nego što je napustio Ljutice Bogdana 2018. godine i otišao u grčku Lamiju. Vratio se u srpski fudbal prošlog leta i brzo je stekao reputaciju, posebno nakon impresivne sezone u dresu Dizelke.

Republika

Foto: Starsport

Lazar Romanić u duelu protiv Partizana

Romanić je bio izuzetno efikasan u minuloj sezoni, postigavši deset golova za Železničar i asistiravši u još pet navrata tokom 38 utakmica. Njegov prelazak u Partizan zasigurno će biti osetan udarac za ekipu Marka Savića, s obzirom na to da je Romanić u novoj sezoni već pet puta bio strelac u dresu Železničara.


Ovaj transfer predstavlja važan korak za Partizan u održavanju konkurentnosti, a navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Lazar Romanić snaći u novom okruženju i da li će uspeti da popuni prazninu koju je ostavio odlazak Mateusa Saldanje.

Fudbalski stručnjaci ističu da je odlazak Saldanje u Ferencvaroš za rekordan iznos značajan događaj za srpski fudbal, ali i da je dovođenje Lazara Romanića pokazatelj da Partizan ozbiljno planira da se bori za titulu u predstojećoj sezoni. Očekuje se da će Romanić, sa svojim iskustvom i golgeterskim instinktom, biti važan deo tima i doprineti uspesima crno-belih u narednom periodu.

Podsetimo, zimus je Železničar odbio ponudu Rubina od 600.000 evra za Romanića, jer ozbiljno računaju na njega. Romanić je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali nikada nije dobio pravu priliku, pa je morao da se kali zaobilaznim putem u inostranstvu. U dosadašnjem delu karijere igrao je i za OFK Beograd, Borac Čačak, Lamiju, gde se i afirmisao kao fudbaler i privukao pažnju ''dizelke''.

Romanić je dobio prvi poziv u U18 nivo Srbije u oktobru 2015. pod vodstvom trenera Ivana Tomića. Za fudbalsku reprezentaciju Srbije do 19 godina debitovao je 1. septembra 2016. u utakmici protiv Sjedinjenih Država, odigranoj na memorijalnom turniru „Stevan Vilotić – Ćele“. Romanić je postigao svoj prvi gol za tim u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske 23. februara 2017. godine.

Biće zanimljivo videti kako će se Romanić pokazati u novom klubu. Partizan ga očekuje raširenih ruku, a nadamo se da će se njegovim prelaskom rezultati poboljšati i da se Dinamo Kijev nikad više neće ponoviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading