MRKELA ZAGRMEO POŠTO JE BIO ŽRTVA HULIGANA: U loži je povređena i DEVOJČICA OD DESET GODINA

Autor:

Sport

02.09.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bombardovali su Zvezdinu ložu topovskim udarima, gde sam ja izvukao najdeblji kraj, poručio je sportski direktor crveno-belih.

MRKELA ZAGRMEO POŠTO JE BIO ŽRTVA HULIGANA: U loži je povređena i DEVOJČICA OD DESET GODINA

Foto: Stefan Abramović

Mitar Mrkela

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela zadobio je povredu lista noge nakon što su navijači Radničkog 1923 iz Kragujevca bacili topovski udar na deo tribine gde su bili smešteni članovi uprave srpskog šampiona posle sinoćnje utakmice sedmog kola Superlige koja je završena pobedom crveno-belih sa 1:0. Povodom skandaloznog incidenta u Gornjem Milanovcu, gde je susret odigran jer se "Čika Dača renovira", oglasio se i sam Mrkela ne krijući kako se oseća.

Republika

Foto: FK Crvena Zvezda

Povreda na Mrkelinoj nozi

- Zgrožen sam onim što se dešavalo u Gornjem Milanovcu i situacijom u kojoj se našla Crvena zvezda. Vođa kluba, a očigledno i navijača je veliki dramaturg, Feđa Dudić koji je sedeo na klupi i očigledno odatle, od početka, konstantno i besprimerno vršio pritisak. Video sam njegovu izjavu da neće da priča o utakmici. Jel to on neće o tome što mu ekipa nijednom nije šutnula u okvir gola pa ni teoretski nije mogla da pobedi ili o tome što su njegovi navijači topovskim udarom izbacili iz igre Zvezdinog štopera, na isti način povredili pomoćnog trenera ili bombardovali Zvezdinu ložu topovskim udarima, gde sam ja izvukao najdeblji kraj - počeo je Mrkela pa pojasnio ozbiljnost situacije:

- U toj loži je bila i devojčica od 10 godina, koja je tim udarima povređena. Ili neće o tome da na onakvom terenu nije moguće ni igrati fudbal. Zvezda sve češće nailazi na ogromne količine mržnje uperene iz Radničkog i o tome više ne može da se ćuti. Razumem mržnju njihove navijačke grupe prema našim "delijama", svi znaju dobro zbog čega, ali ne razumem da nas rukovodstvo i trener dočekaju sa toliko mržnje. Nigde i nikada nisam video tu količinu mržnje, ne sportskog rivaliteta, nego baš mržnje i kompleksa. Dočekani smo kao u Đakovicu da smo došli. Neko nešto mora da uradi po tom pitanju, jer vidim da su i sudiju pogodili flašom i misle da će im i to proći. A onda posle svega dođu i daju dvosmislene poruke. Samo Dudić zaboravlja kako je slavno ispao od Mornara iz Bara, trenutno poslednjeg, desetog tima crnogorske lige, ali bi Zvezdu da ponizi, ponavljam, bez šuta na gol. Nigde gostoprimstva, poklona ili bar spiker da čestita Zvezdi Ligu šampiona. Pa oni su igrali Evropu pre svega zahvaljujući našim rezultatima. Ipak, mržnja izbija iz njih. To već jednom mora da se promeni i zbog toga neću više da ćutim - zagrmeo je Mrkela.

 

Podsetimo, pored Mrkele, Nebojša Milošević, član stručnog štaba i desna ruka Vladana Milojevića, takođe je zadobio opekotine usled ovog incidenta, ali po stomaku. Sam incident desio se posle meča između Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde. Prvo je slovenački štoper Vanja Drkušić bio izložen topovskom udaru za vreme meča, zbog kojeg mu je pozlilo, pa je morao da ostane u svlačionici na poluvremenu, kada ga je zamenio Uroš Spajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading