"ĐAVOLI" POGODILI MRKELU TOPOVSKIM UDAROM IZ OSVETE: Evo šta je prethodilo haosu u režiji navijača Radničkog 1923

Autor:

Sport

02.09.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelniku Crvene zvezde vidljiva rana na nozi.

"ĐAVOLI" POGODILI MRKELU TOPOVSKIM UDAROM IZ OSVETE: Evo šta je prethodilo haosu u režiji navijača Radničkog 1923

Foto: Starsport

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, zadobio je povredu lista noge nakon što su navijači Radničkog 1923 iz Kragujevca bacili topovski udar na deo tribine gde su bili smešteni članovi uprave srpskog šampiona posle sinoćnje utakmice sedmog kola Superlige.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Mrkelina noga posle napada

Pored toga, Nebojša Milošević, član stručnog štaba i desna ruka Vladana Milojevića, takođe je zadobio opekotine usled ovog incidenta, ali po stomaku. Sam incident desio se posle meča između Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde. Prvo je slovenački štoper Vanja Drkušić bio izložen topovskom udaru za vreme meča, zbog kojeg mu je pozlilo, pa je morao da ostane u svlačionici na poluvremenu, kada ga je zamenio Uroš Spajić.

Ovaj skandal izazvao je šok i negodovanje među sportskom javnošću, posebno zbog činjenice da su članovi uprave i stručnog štaba zadobili telesne povrede tokom fudbalske utakmice. Navijači su osudili ovakvo ponašanje i istakli da nasilje nema mesta u sportu, te da se takvi incidenti ne smeju ponavljati.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Na udaru u Kragujevcu: Čelnici Zvezde

Međutim, to nije prvi put da prisustvujemo incidentima na utakmicama između Zvzede i Radničkog 1923. Šta više, napad na Drkušića i čelnike Zvezde bio je evidentna osveta za prethodne nemire na Marakani u martu. Tada je jedan od navijača Crvene zvezde bacio baklju ka "crvenim đavolima", navijačima Kragujevčana. I pre nego što je poletela ka njima, videvši nameru, simpatizeri kragujevačkog kluba su počeli da bacaju stolice u tom pravcu. Tada je intervencija žandarmerije bila brza, a navijač koji je bacio baklju ka "crvenim đavolima“ je pretrčao istočnu tribinu, pa preskočio ogradu i vratio se na sever.

Nemile scene pokrenule su pitanje bezbednosti na sportskim događajima i potrebu za efikasnijim merama zaštite članova timova i zvaničnika. Organizatori sportskih događaja suočavaju se sa izazovom kako da obezbede da takvi incidenti ne ugroze sigurnost učesnika i gledalaca na stadionima. Pritom sve više navijačkih grupa u Srbiji pribegava nasilju, pa se tako o haosu sve češće izveštava ne samo sa duela Zvezde i Partizana, već i Radničkog 1923, kao i Novog Pazara i drugih klubova Superlige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading