POSLE POTOPA - ODRON: U Partizanu samo stadion još nije pao, a kako je krenulo i to se može desiti (FOTO)

Autor:

Sport

02.09.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fasada otpada, grafiti postali neprepoznatljivi, samo da ne krene dalje da se obrušava.

POSLE POTOPA - ODRON: U Partizanu samo stadion još nije pao, a kako je krenulo i to se može desiti (FOTO)

Foto: republika.rs, Starsport

Fudbalski klub Partizan nalazi se verovatno na najnižim granama u svojoj istoriji, a nevoljama se, izgleda, ne nazire kraj. Posle istorijskog ispadanja iz kvalifikacija za sva tri UEFA klupska takmičenja, te bledih partija u Superligi, gde je poslednja remi sa Vojvodinom bez golova, crno-bele je zadesila nova muka - stadion u Humskoj počeo je da se urušava. I to ne toliko davno pošto je voda tekla njegovim hodnicima posle obilnih padavima u Beogradu.

Kako što se može videti na slikama i fotografijama sa lica mesta, delovi stadiona okrenuti ka Humskoj ulici otpadaju, što je izazvalo zabrinutost među navijačima i ljubiteljima fudbala.

 

 

Ovi problemi dolaze u trenutku kada je FK Partizan doživeo sramnu eliminaciju iz evropskih takmičenja, i nastavlja da posrće i u Superligi. Jučerašnji meč protiv Vojvodine na domaćem terenu u 7. kolu Superlige Srbije završen je rezultatom 0:0, a fudbaleri Vojvodine odneli su bod iz Humske u Novi Sad. Tim Aleksandra Stanojevića ponovo je pokazao apatiju i nedostatak borbenosti, što je razočaralo navijače.

Podsetimo, kao što je Republika pisala još pre dve godine, a od tada se ništa nije promenilo na bolje, na svakom koraku mogu se videti pukotine, kao i manja ili veća oštećenja. Naravno, to nije ništa čudno za građevinu koja je stara preko 70 godina, ali je golim okom vidljivo da se stadionom i njegovim održavanjem niko nije bavio dugi niz godina.

Republika

Foto: republika.rs

Stadion Partizana u lošem stanju

Veliki broj oštećenja i pukotina bi mogli da se saniraju veoma lako, a ono što je najbitnije, za to nije ni potrebno mnogo novca. Ipak, čini se da je stadion na kraju liste prioriteta čelnika crno-belih, ne samo sadašnjih, već i prethodnih. Zbog toga ni ne čudi što šetajući oko njega imate neodoljiv osećaj da se nalazite u nekom post-apokaliptičnom filmu.Zarđali stubovi semafora, đubre i korov... Zaista je poražavajuće da ovako izgleda stadion jednog od najvećih klubova iz ovog dela Evrope. Ima tu i nekih smešnih stvari, poput jedne žute stolice, koja je nekada stajala na tribinama. Njeno novo mesto nalazi se na jednom od ulaza na zapadnu tribinu i to na vrhu kapije. Kako je dospela tu, to je prava misterija…

Održavanje sportskih objekata poput stadiona predstavlja izazov za klubove, pogotovo u situaciji kada su finansijska sredstva ograničena. Stadioni su ne samo mesta gde se odigravaju utakmice, već su i simboli kluba i mesto okupljanja vernih navijača. Stoga je važno da se problemi sa održavanjem stadiona reše kako bi se obezbedila sigurnost svih koji posete ove sportske objekte.


Ove zabrinjavajuće vesti o stanju stadiona FK Partizan trebalo bi da budu signal nadležnima da hitno reaguju i pronađu rešenje za ove probleme. Sigurnost gledalaca, igrača i svih uključenih u fudbalske manifestacije mora biti prioritet, a održavanje stadiona je ključni deo obezbeđivanja te sigurnosti. Nadamo se da će odgovorne institucije prepoznati važnost ove situacije i preduzeti odgovarajuće korake kako bi se revitalizovao i očuvao stadion FK Partizan u Humskoj ulici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading