LIJESKIĆ ČUVA KRAGUJEVČANE! Zvezda bolja - Radnički odoleva šampionu! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.09.2024

18:00 >> 20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli jure četvrtu uzastopnu pobedu.

LIJESKIĆ ČUVA KRAGUJEVČANE! Zvezda bolja - Radnički odoleva šampionu! (VIDEO)

Foto: Starsport

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 0:0 (0:0)

Stadion: Metalca u Gornjem Milanovcu. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija). Pomoćnici: Aleksandar Marjanović, Nikola Antić. Žuti kartoni: Ćosić, Evandro, Dadić (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Lijeskić – Ćosić, Zeljković, Mitrović, Dadić – Ristić, Enlandu – Mirčetić (64. Gluščević), Ben Hasin (46. Ortiz), Bevis – Evandro.

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić – Mimović, Điga, Drkušić (46. Spajić), Seol - Elšnik, Dalsio – Olajinka (61. Ivanić), L. Ilić, Puma Rodrigez – Duarte (61. Endiaje).

TOK UTAKMICE

DRUGO POLUVREME

64. minut - Nova promena kod Kragujevčana: Izašao je Bogdan Mirčetić, na terenu je Matija Gluščević.

64. minut - Seol je pokušao da asistira Ivaniću, loše je to učinio Korejac i propao je napad gostiju.

61. minut - Dvostruku promenu pravi Milojević, Endiaje je zamenio Duartea, a Mirko Ivanić ušao umesto Pitera Olajinke.

Republika

Foto: Starsport

 

58. minut - Faul su dobili Kragujevčani, sa velike udaljenosti pokušao je Ristić da iznenadi Marka Ilića, učinio je to veoma loše i neprecizno.

56. minut - Seol je bio u prodoru i centrirao, a štoperi Kragujevčana Zeljković i Mitrović zajedničkim snagama izbacili loptu u korner. U nastavku akcije, Duarte šutira silovito preko gola, ali i da je postigao gol ne bi važio, jer je Ilić prethodno svirao prekršaj Zvezde u napadu.

54. minut - Mirčetić je poslao loptu za Ortiza, koji je zaustavljen, Dadić je potom centrirao, a Điga bio najprisebniji i otklonio opasnost iz svog šesnaesterca.

53. minut - Puma je bio pred golom domaćih, ali je Dadić intervenisao.

Republika

Foto: Starsport

 

49. minut - Nastavljen je meč.

47. minut - Novi prekid. Delije su otvorile drugo poluvreme bakljadom, nekoliko njih je završilo na terenu, pa je Milan Ilić povukao ekipe sa terena.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Menja Milojević: Uroš Spajić je zamenio Vanju Drkušića. Kod Radničkog, Ortiz je zamenio Ben Hasina.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena - 0:0.

48. minut - Korner za Zvezdu izveo je Luka Ilić, na prvu, intervenisala je odbrana Radničkog, Elšnik je centrirao u nastavku akcije, a Drkušića pogodila lopta i otišla pored Lijeskićeve stative.

45. minur - Eksplodirala je petarda blizu Vanje Drkušića, pa je meč prekinut, Ilić je prvo poluvreme produžio za dva minuta, ali će se više igrati.

43. minut - Duarte je bio u prodoru, usledila je povratna za Ivana Ilića u šesnaestercu, vezista Zvezde je dodao Dalsiju koji je uputio udarac, a Lijeskić rutinski upisao četvrtu odbranu u meču.

41. minut - Luka Ilić je preuzeo odgovornost, iako je pored lopte bio i Dalsio, uspeo je da prebaci "živi zid", ali i gol Lijeskića, daleko od onoga što se zove prilika.

Foto: Starsport

 

40. minut - Slobodan udarac za Zvezdu na ivici šesnaesterca. Ivan Ilić je u kontru ubacio Pumu Rodrigeza, kojeg je Tomislav Dadić faulirao i dobio žuti karton od strane Milana Ilića iz Ćuprije. To je druga opomena za igrače Radničkog, oba beka Kragujevčana su "požutela".

37. minut - Auuuu kakav "zicer" za Dalsija, našao se u sjajnoj prilici, šutirao po sredini gola, ali se Lijeskić istakao još jednom sjajnom odbranom. Bila je ovo najbolja šansa za šampiona od početka meča.

36. minut - Elšnik je centrirao iz novog kornera za Zvezdu, Điga je skočio i tukao glavom, ali daleko pored cilja. Još jedna dobra šansa za Milojevićev tim.

35. minut - Mimović je bio bolji u duelu sa Bevisom i sprečio da nastane "gužva" pred Ilićevim golom.

33. minut - Posle drugog dobila je Zvezda i treći korner, Dalsio je bio pod pritiskom i pogrešio.

31. minut - Olajinka je iznudio korner, koji će izvesti Elšnik. Slovenačka veza donela je najbolju priliku, jer je Drkušić zahvatio loptu glavom, kooja je išla pod prečku, pa se Lijeskić izvio koliko je dug i spasio viđen gol. Novi korner za Zvezdu.

29. minut - Dalsio je oprobao udarac iz daljine, bio je izblokiran. U nastavku akcije kombinovali su Ilić i Puma po boku, da bi Mitrović presekao napad gostiju i servirao kontru Mirčetiću, na kraju su se vratili Zvezdini igrači i naterali Zeljkovića da pogreši i pošalje loptu u gol-aut.

Republika

Foto: Starsport

 

27. minut - Mogli su Kragujevčani da kazne Zvezdu i naprave kontru, međutim, Mirčetić je bio "pročitan" i oduzeli su mu loptu defanzivci srpskog šampiona.

26. minut - Sevnula je "bomba" Seola sa preko 20 metara, išla je lopta u gol, pa je Lijeskić morao da boksuje u korner, posle kojeg se Radnički odbranio.

23. minut - Mimović je poslao dubinsku loptu u kazneni prostor, ali bez opasnosti za Lijeskića.

20. minut - Posle prekida Ristića morao je Mimović da interveniše i izbaci loptu u korner. Ništa ni od ovog naleta Kragujevčana.

Foto: Starsport

 

17. minut - Elšnik je pokušao levicom sa distance, lopta je otišla daleko preko gola. Dobar udarac slovenačkog reprezentativca.

14. minut - Morala je policija da interveniše, na delu tribine gde su smešteni navijači kragujevačkog tima. Nastalo je manje komešanja, pa su nadležni organi morali da smire "ratoborne". Situacija se brzo vratila u kontrolu.

12. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Mehmed Ćosić iz Radničkog 1923, zbog oštrog starta nad Piterom Olajinkom.

9. minut - Drkušić je imao probleme, bio je u duelu sa Evandrom, koji se poslužio rukama, pa je Ilić ipak dosudio faul u korist Zvezde.

Foto: Starsport

Vladan Milojević i Feđa Dudić, treneri Zvezde i Radničkog 1923

6. minut - Ništa se značajnije ne dešava na terenu. Veliki broj Zvezdinih navijača došao je da podrži Milojevićev tim, posle sjajnog uspeha u plasman u Ligu šampiona.

1. minut - Prvi start na utakmici nad Olajinkom, faul za Beograđane. Dalsio je centrirao, ali se domaćin odbranio, Nigerijac nije mogao da stigne do lopte.

Susret je počeo!

PRE MEČA

18.55 - S druge strane, uprava Radničkog 1923 želi da dovede nekadašnjeg prvotimca Partizana, Danila Pantića, što bi bio spektakularan transfer u Superligi.

18.34 - Kragujevčani su doživeli veliki peh pred ovaj meč, jer je Milutin Vidosavljević doživeo rupturu mišića prednje lože te će odsustvovati sa terena mesec i po do dva.

Foto: Starsport

Trener Zvezde Milojević i sportski direktor Mitar Mrkela

18.13 - Radnički je u šestom kolu, savladao OFK Beograd u najzanimljivijem meču poslednjih nekoliko sezona u Superligi rezultatom 5:3, dok je Zvezda odmarala zbog Evrope, a u petoj rundi je bila bolja od Čukaričkog na Banovom brdu sa ubedljivih 4:1. 

18.06 - Izašli su sastavi za današnju utakmicu, trener Vladan Milojević odlučio je da od prvog minuta na teren pošalje debitanta Vanju Drkušića, koji je stigao iz Zenita, te će slovenački reprezentativac odmeniti kapitena Uroša Spajića, koji je dobio zaslužen odmor. 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, nastavljaju pohod ka odbrani titule.

Tim sa Marakane u 7. kolu Superlige Srbije gostuje kragujevačkom Radničkom 1923 u Gornjem Milanovcu, sa željom da dođu do četvrte uzastopne pobede, a pete u prethodnih šest rundi.

Foto: Starsport

 

S druge strane, Kragujevčani imaju samo jedan trijumf u tri odigrana meča na stadionu nekadašnjeg člana elite Metalca, pa će izabranici Feđe Dudića pokušati da se predstave u što boljem svetlu protiv branioca pehara.

Zvezda je u međuvremenu na žrebu za Ligu šampiona saznala rivale i igraće protiv velikana kao što su Barselona, Milan, Inter, Benfika... dok je ekipa Radničkog 1923 završila evropsku priču, pošto jer je ispala u kvalifikacijama za Ligu Konferencija već na prvom kvalifikacionom ispitu, u dvomeču protiv crnogorskog predstavnika Mornara iz Bara.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Zvezda je u prošlom prvenstvu savladala sva tri puta Radnički 1923, na "Čika Dači" je bilo 4:3, a na stadionu "Rajko Mitić" 5:0 u ligaškom delu sezone i 3:2 u plej-ofu.

Pravdu u današnjoj utakmici deliće Milan Ilić iz Ćuprije, pomagaće mu Aleksandar Marjanović i Nikola Antić, dok će u VAR sobi biti glavni Pavle Tomić, AVAR je Đorđe Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading