ZVEZDA UBEDLJIVA U DERBIJU PROTIV PARTIZANA: Meč obeležilo DILJVANJE Lole Smiljanića!

Autor:

Sport

01.09.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belima pripao prvi ovosezonski derbi.

ZVEZDA UBEDLJIVA U DERBIJU PROTIV PARTIZANA: Meč obeležilo DILJVANJE Lole Smiljanića!

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde su prikazali fantastičnu partiju i rutinski savladali večitog rival Partizan rezultatom 3:0. Blistali su puleni Nenada Milijaša, viđen je sijaset lepih poteza, a utisak je da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji. 

Na reprezentativnu pauzu Zvezda ide mirne glave, a strelci za crveno-beče bili su Vasilije Kostov, Aleksa Vasilić i Nikola Tasić, Veliku priliku imala je Zvezda već u četvrtom minutu. Sjajnom dugom loptom je proigran Đorđevvić u petercu rivala, ali je rano vođstvo za crveno-bele sprečio golman Banjić. 

Novu šansu za Zvezdu je prvo imao Kostov u devetom minutu, koji je izblokiran, a zatim je šutirao i Stojković, ali je ta lopta otišla tik pored gola. Fenomenalan "slalom" Stojkovića u 12. minutu nije nagrađen pogotkom za Zvezdu jer su štoperi gostiju uspeli da izbace loptu pre nego što je Đorđević stigao da je šutne. Posle žustrog i boljeg starta Zvezde, usledio je nešto sporiji period utakmice, u kom su se naši omladinci "konsolidovali" na sredini terena, te totalno dominirali u posedu. 

Gosti su vrebali svoje prilike iz kontranapada, ali su to naši defanzivci smireno i sigurno rešavali. Fenomenalnu su priliku imali gosti u 27. minutu meča, ali je Draškić sjajnom "refleksnom" intervencijom sprečio siguran gol Partizana. Neverovatni Vasilije Kostov je u 28. minutu predivno "otvorio" stopalo sa 25 metara posle prodora Stojkovića, i vrlo lako matirao Banjića, pogodivši desni ugao gola Partizana. Zvezda je njegovim prelepim pogotkom povela u ovom "večitom" derbiju. 

Đorđević je bio nagrađen za svoju agresivnost, ukradenom loptom pred jedanaestercem Partizana, ali je u "stopostotnoj" prilici pogodio spoljni deo mreže. Zapretio je Ristovski u 50. minutu kada je uputio nešto između udarca i centaršuta, ali je Banjić bio na visini zadatka. Ipak, opala je koncentracija golmanu Partizana u 66. minutu kada je dodao loptu Aleksi Vasiliću u noge, a specijalista za večite derbije u mlađim selekcijama - pogodio. Posle greške golmana gostiju u 66. minutu utakmice, "poklon" je iskoristio Vasilić, te je Zvezda povela sa 2:0.

Samo minut kasnije je Crvena zvezda "eksplodirala". Nakon perfektnog dodavanja Tošića u prostor, Nikola Tasić je pretrčao Banjića i doneo Zvezdi ubedljivu prednost od 3:0. Mogla je Zvezda do novog gola preko Tasića, i to deset minuta kasnije, ali se rezultat nije menjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading