SKANDALOZNO! Navijači unapred dogovorili tuču!

Autor:

Sport

01.09.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšti haos u regionu.

SKANDALOZNO! Navijači unapred dogovorili tuču!

Foto: Profimedia

Nedavna utakmica između Hajduka i Osijeka u Hrvatskoj fudbalskoj ligi bila je zasenjena unapred dogovorenim sukobom između navijača ova dva tima, Torcide i Kohorte. Posledice utakmice dovele su do pravnih akcija protiv brojnih osoba uključenih u nasilni incident.

Sukob između navijača Torcide i Kohorte nije bio spontani izliv, već unapred planiran sukob. Policija je otkrila da je nered bio organizovan unapred, podižući zabrinutost zbog eskalacije nasilja među navijačkim grupama u Hrvatskoj.

Foto: Profimedia

Navijači Hajduk Splita: Torcida

Nakon temeljite istrage, vlasti su preduzele odlučne akcije protiv onih koji su učestvovali u javnom neredu. Petnaest osoba iz Osijeka vraćene su u svoj grad, dok će pet osoba iz Splita morati da se pojave pred prekršajnim sudom. Pravne mere ističu ozbiljnost situacije i šalju jasnu poruku o posledicama učešća u nasilnom ponašanju.

Ovaj incident deo je zabrinjavajućeg uzorka nasilja među navijačkim grupama u Hrvatskoj. Samo nedelju dana ranije, Torcida i Armada bili su uključeni u fizički sukob na auto-putu Rijeka-Bosiljevo, a bilo je izveštaja o huliganstvu u Ljubljani uključujući navijače Rijeke. Ovi događaji ističu zabrinjavajući trend koji ugrožava integritet sporta i bezbednost gledalaca.

Nedavni događaji služe kao oštar podsetnik na hitnu potrebu da se reši problem nasilja navijača u fudbalu. Vlasti, fudbalski klubovi i organizacije navijača moraju da sarađuju kako bi se obezbedilo sigurno i ugodno okruženje za sve navijače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading