ŠUGAVA RIJEKO, PUNA SI SRBA, NE BRINI RIJEKO, IMA JOŠ VRBA! SKANDALOZNO! Mučka provokacija Slovenaca!

Autor:

Sport

22.08.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno!

ŠUGAVA RIJEKO, PUNA SI SRBA, NE BRINI RIJEKO,  IMA JOŠ VRBA! SKANDALOZNO! Mučka provokacija Slovenaca!

Foto: Printscreen

Uoči gostovanja Olimpije iz Ljubljane u Rijeci, došlo je do incidenta na tribinama koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Navijači Olimpije su postavili uvredljiv transparent koji se tiče i Srba, a koji je izazvao negodovanje i osude.

Na tribinama je primećen transparent na kojem je pisalo: "Šugava Rijeko..." Ovo je samo deo uvredljive pesme koju navijači Olimpije pevaju navijačima Rijeke, a koja je izazvala oštru reakciju javnosti. Očekuje se dolazak oko 400 navijača Olimpije na stadion Rujevica, dok će Rijeka imati podršku od oko 800 svojih navijača.

Kakve to veze ima sa Srbima? Na meču sa Celjem u nedelju videle su se te dve reči na tribini "zelenih zmajeva", navijača Olimpije, a to je zapravo početak uvredljive pesme koju navijači širom Hrvatske pevaju navijačima Rijeke.

- Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba - glasi užasna parola.

Rivalstvo između navijačkih grupa "Green Dragonsa" i "Armade" datira još iz osamdesetih godina i dana bivše jugoslovenske lige. Iako je razdaljina između ova dva grada relativno mala, rivalstvo između navijača je duboko ukorenjeno, a ovakvi incidenti samo dodatno podgrevaju tenzije.

Posebno je zanimljivo da su navijači Olimpije zaboravili da u svojim redovima imaju dva fudbalera iz Srbije, Nikolu i Nemanju Motiku. Ovo dodatno baca senku na provokaciju i ukazuje na potrebu za promišljenijim postupcima navijača.

Incidenti poput ovog samo pokazuju koliko je važno da sportski događaji budu praćeni poštovanjem i tolerancijom. Reakcije javnosti su jasno osudile ovakvo ponašanje, a nadamo se da će sportski duh prevladati nad tenzijama i omogućiti da se fokus vrati na samu sportsku takmičarsku dimenziju ovog susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading