POSLE ODLASKA MARKOVIĆA! Partizan PROMOVISAO novog kapitena!

Autor:

Sport

31.08.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Defanzivac nastavlja karijeru u Češkoj.

POSLE ODLASKA MARKOVIĆA! Partizan PROMOVISAO novog kapitena!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan potvrdio je transfer svog kapitena Svetozara Markovića u Viktoriju iz Plzenja.

Crno-beli su prodajom svog kapitena zaradili 750.000 evra od ovog transfera, isti iznos je pripao i Olimpijakosu. Sa njegovim odlaskom, srpski vicešampion je ostao bez standardnog štopera, što će predstavljati izazov za tim Aleksandra Stanojevića u nastavku sezone.

Ekspresno su u Humskoj reagovali, pa je šef stručnog štaba "parnog valjka" odlučio da kapitenska traka u narednim mečevima biti na ruci golmana Aleksandra Stanojevića, umesto iskusnog Bibarsa Natha.

Jovanović je dobio prednost zbog svoje redovne prisutnosti na terenu, kako u nacionalnom prvenstvu, tako i nedavnom pozivu u A selekciju Srbije. Ova odluka je izazvala pažnju javnosti i sigurno će biti tema razgovora u narednom periodu.

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović

Partizan je ovog leta doživeo potpuni krah na evropskoj sceni i doživeo pet poraza u šest utakmica, iako nije igrao grupnu fazu nijednog UEFA takmičenja.

Klub iz Humske je najpre poražen u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona od ukrajinskog Dinama iz Kijeva sa ukupnih 2:9 (2:6 i 0:3), potom je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope od švajcarskog Lugana, pošto je izgubio kod kuće 0:1, dok je u gostima bilo nerešeno (2:2).

Vrhunac evropskog sunovrata bila je eliminacija iz kvalifikacija za Ligu konferencija od belgijskog Genta, koji je oba puta slavio sa po 1:0, čime je Partizan ostao i bez učešća u najmlađem UEFA takmičenju.

Sada se crno-beli okreću domaćem šampionatu, gde će ih umesto Svetozara Markovića na terenu predvoditi Aleksandar Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading