SADA JE SVE NA ZVEZDI! Robot IZRAČUNAO koliko bodova TREBA za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona!

Autor:

Sport

30.08.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli dobili "paklenu" grupu.

SADA JE SVE NA ZVEZDI! Robot IZRAČUNAO koliko bodova TREBA za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona!

Foto: Starsport

Crvena zvezda će se suočiti sa jakim protivnicima u novom formatu Lige šampiona. Barselona, PSV, Benfika i Štutgat biće rivali srpskom prvaku na stadionu "Rajko Mitić", dok će gradski rivali Milan i Inter, zatim švajcaski Jang Bojs i Monako suprotstaviti Zvezdi kada bude gostovala ovim ekipama.

Očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana biti objavljen raspored utakmica sa datumima i satnicom.

Pitanje koje intrigira mnoge navijače je šta srpski prvak može da postigne u ovom elitnom takmičenju. Prema novom formatu takmičenja, neophodno je osvojiti određeni broj bodova kako bi se obezbedio plasman u nokaut fazu.

Na osnovu simulacija, utvrđeno je da je za 24. poziciju koja vodi u plej-of za osminu finala potrebno osvojiti devet bodova. Ovo znači da će Crvena zvezda morati da ostvari tri pobede kako bi imala šansu da se plasira dalje. Međutim, kalkulacije su kompleksne i biće zanimljivo videti kako će se Zvezda nositi sa ovim izazovom.

 

 

Od ove sezone, Liga šampiona broji 36 klubova i igraće se ligaški deo umesto grupne faze. Svaki klub je dobio osam rivala - četiri kod kuće i četiri u gostima.

Prvih osam direktno će se plasirati u osminu finala, dok će se timovi rangirani od 9. do 24. mesta boriti za plej-of. Poslednjih 12 ekipa će ispasti iz takmičenja, nemajući priliku da se prebace u Ligu Evrope.

Simulacije su pokazale da je za plasman u nokaut fazu potrebno osvojiti devet bodova u osam utakmica. U 55% slučajeva devet bodova je dovoljno za 24. poziciju, dok je u 21% slučajeva dovoljno i osam bodova. Sa sedam bodova, šanse za prolazak dalje su minimalne. Ovi podaci ukazuju na to da će Zvezda morati da pruži izuzetne partije kako bi ostvarila svoje ambicije u ovom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading