ŠTA KAŽE ISTORIJA? Zvezda protiv Milana! Evo kako su crveno-beli prolazili u duelima sa italijanskim gigantom!

Autor:

Sport

30.08.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena magla se još ne zaboravlja.

ŠTA KAŽE ISTORIJA? Zvezda protiv Milana! Evo kako su crveno-beli prolazili u duelima sa italijanskim gigantom!

Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda i Milan su se više puta susretali kroz njihovu istoriju, ostavljajući dubok trag u sećanjima navijača i u istorijskim knjigama.

Duh prošlosti se ponovo probudio u sezoni 2020/21, kada su se dva bivša prvaka Starog kontinenta sastali u Ligi Evrope. Ipak, ovo nije bio prvi put da su se ovi timovi susreli na evropskoj sceni.

Po mnogima, jedan od najupečatljivijih susreta između Crvene zvezde i roso-nera desio se 1988. godine u Kupu šampiona. Nakon neizvesnih mečeva, uključujući i prekid utakmice zbog guste magle na Marakani, Milan je bio taj koji je prošao u četvrtfinale. Ovaj susret je ostavio dubok pečat u istoriji oba kluba i bio je tema mnogih razgovora i analiza.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Zvezde i Milana

U sezoni 2006/07, ova dva tima su se ponovo susrela u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovaj put, uzbuđenje nije bilo samo na terenu, već i van njega. Delije su jasno iskazale svoje nezadovoljstvo prema UEFA, optužujući ih da su bili pristrasni prema Milanu. Iako je navijačka podrška bila velika, italijanski velikan je bio uspešniji na terenu i prošao u narednu fazu takmičenja.

U sezoni 2020/21, Crvena zvezda i Milan su se ponovo sastali, ovaj put u Ligi Evrope. Iako su se mečevi igrali bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, atmosfera je bila napeta. Crvena zvezda je pokazala hrabrost i odlučnost, ali je ipak Milan bio taj koji je prošao u narednu fazu takmičenja.


Ovaj novi susret je samo dodao još jedno uzbudljivo poglavlje u istoriji ovih dva velika kluba. Možda će se ove dve fudbalske sile ponovo susresti na evropskoj sceni, ostavljajući navijače u iščekivanju novih uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading