OTKAZ NAKON TRI KOLA: Slavni Italijan platio ceh zbog loših rezultata!

Autor:

Sport

29.08.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski mađioničar ostao bez posla.

OTKAZ NAKON TRI KOLA: Slavni Italijan platio ceh zbog loših rezultata!

Foto: Profimedia

Sampdorija je zvanično saopštila da je Andrea Pirlo razrešen dužnosti glavnog trenera prvog tima. Ova odluka usledila je nakon lošeg starta sezone, u kojoj je ekipa osvojila samo jedan bod u prva tri kola. Pirlo je preuzeo ulogu trenera Sampdorije u junu 2023. godine, nakon što je klub ispao u Seriju B.

U prethodnoj sezoni, uspeo je da dovede ekipu do sedmog mesta i plasmana u baraž za popunu Serije A, ali je klub eliminisan odmah na početku doigravanja od strane Palerma.

Foto: Profimedia

Andrea Pirlo

Klub je istakao zahvalnost treneru i članovima njegovog štaba - Robertu Baroniju, Mauru Bertoniju, Nikoli Pavariniju i Rafaelu Klementeu, ističući njihovu posvećenost i profesionalizam tokom perioda rada u klubu. Iako je saradnja sa Pirlom završena, klub je istakao poštovanje prema njihovom radu i doprinosu.

Loš rezultat u prva tri kola nove sezone bio je prelomni trenutak koji je doveo do rastanka između Pirla i Sampdorije. Sa samo jednim osvojenim bodom, klub se odlučio na promenu na trenerskoj poziciji, te je odluka doneta da se raziđu sa Pirlom. Očekuje se da će klub uskoro objaviti informacije o potencijalnim kandidatima za novog trenera, dok će odlazak Pirla definitivno ostaviti traga na dešavanja u klubu iz Đenove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading