ZVEZDA SAZNALA RIVALE U LŠ: Dva puta gostuje na istom stadionu! Evropska elita na ''Marakani''!

Autor:

Sport

29.08.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli među elitu.

ZVEZDA SAZNALA RIVALE U LŠ: Dva puta gostuje na istom stadionu! Evropska elita na ''Marakani''!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je danas saznala svoje protivnike za novu sezonu Lige šampiona. U novom formatu takmičenja, Zvezda će imati osam sigurnih utakmica s osam različitih timova - četiri kod kuće, četiri u gostima. Evo kako je protekao današnji žreb.

Ceremonija žreba održana je danas u Monaku, a učesnici su sa nestrpljenjem čekali da saznaju svoje rivale. Na ceremoniji su se istakla velika fudbalska imena poput Aleksandera Čeferina, Zlatana Ibrahimovića, Luisa Figa, Đanluiđija Bufona i Kejt Abdo.

Umesto tradicionalnog izvlačenja kuglica, ovog puta je kompjuterski generisana raspodela timova, što je doprinelo uštedi vremena i efikasnosti procesa. Sada svaki klub, uključujući i Crvenu zvezdu, ima osam protivnika - četiri kod kuće, četiri u gostima.

Crvena zvezda će se naći u trećem šeširu zajedno sa još devet ekipa. Žreb je odlučio da će Zvezda igrati protiv ekipa iz četvrtog šešira, a njeni protivnici biće Inter, Barselona, Benfika, Milan, Jang Bojs i PSV.

Utakmice će se odigrati u osam kola, a prvo kolo je zakazano za 17, 18. i 19. septembar 2024. godine. Zvezda će imati priliku da se dokaže i ostvari uspeh u ovom prestižnom takmičenju.

Ovog puta, istorija se piše iz jednog drugog razloga - srpski prvak će biti akter prve sezone novoformirane Lige šampiona. Novi format takmičenja donosi sa sobom nove izazove i uzbuđenja za Crvenu zvezdu i njenim navijače.

Žreb za ovogodišnju Ligu šampiona doneo je zanimljive duele, a Crvena zvezda će imati priliku da se oproba protiv renomiranih evropskih klubova. Novi format takmičenja obećava uzbudljivu sezonu, a navijači Zvezde s nestrpljenjem očekuju početak utakmica.

TOK ŽREBA:

Protivnici Crvene zvezde

Šešir 1 (H): Barselona

Šešir 1 (A): Inter

Šešir 2 (H): Benfika

Šešir 2 (A): Mlan

Šešir 3 (H): PSV

Šešir 3 (A): Jang Bojs

Šešir 4 (H): Štutgart

Šešir 4 (A): Monako

Tu je i gost iznenađenja Kristijano Ronaldo, a uz njega i Đanluiđi Bufon koji je primio predsedničku nagradu. 

PRE ŽREBA:

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona nakon što su bili uspešniji od Bode Glimta u dvomeču plej-ofa. Sada sledi žreb za novu fazu takmičenja, gde će biti određeni protivnici ekipe Vladana Milojevića.

Od ove sezone, Liga šampiona se igra u drugačijem formatu. Grupna faza će trajati od 17. septembra ove godine do 29. januara 2025. Prvih osam ekipa direktno se plasira u osminu finala, dok se ekipe od 9. do 24. mesta bore u dvomeču za plasman među 16 najboljih. Timovi od 25. do 32. mesta nemaju više pravo takmičenja za ovu sezonu, kao ni poraženi u pomenutim dvomečevima.

Uoči žreba, poznati su sastavi šešira. Prvi šešir čine timovi poput Mančester sitija, Bajerna, Reala, PSŽ-a, Liverpula, Intera, Borusije Dortmunda, Lajpciga i Barselone. U drugom šeširu su Bajer Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Juventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan. Crvena zvezda se nalazi u trećem šeširu zajedno sa ekipama poput Fejenorda, Sportinga, PSV-a, Dinama Zagreba, Salcburga, Lila, Jang Bojsa i Selitka. Četvrti šešir čine timovi poput Slovana, Monaka, Sparte, Aston Vile, Bolonje, Đirone, Štutgarta, Šturma i Bresta.

Sve u svemu, očekuje nas uzbudljiva faza takmičenja u Ligi šampiona, a ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju žreb koji će odlučiti protivnike Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading