LOVA DO KROVA! Evo koliko je Zvezda ZARADILA plasmanom u Ligu šampiona!

Autor:

Sport

28.08.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljna suma je u pitanju.

LOVA DO KROVA! Evo koliko je Zvezda ZARADILA plasmanom u Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je ulaskom u Ligu šampiona i zaradila desetine miliona evra. Samo učešće u novoj, "reformisanom" takmičenju najelitnijeg ranga, donosi svim timovima osnovnu zaradu od 18,6 miliona evra. Svaka pobeda biće nagrađena sa 2,1 milion evra, a remi sa 700.000 evra.

Podsetimo, ove sezone timovi će imati više šansi da zarade, jer više nema grupne faze, koja je sada pretvorena u dužu, "ligašku" fazu. To znači da će timovi igrati u osam kola grupne faze, počev od 17. septembra, a zaključno sa 29. januarom. U tih osam kola po četiri puta biće domaćini i gosti i neće igrati po dva puta sa istim timovima.

U plej-of za nokaut fazu plasiraće se 16 timova, rangiranih od 9. do 24. pozicije, dok će osam prvoplasiranih ekipa direktno u osminu finala. UEFA je smislila i nagrađivanje na osnovu "akcija" svakog od 36 učesnika. Svaki tim ima po jednu akciju vrednu 275.000 evra, koja donosi i mesto na tabeli. Tako će prvoplasirani imati na kraju 36 akcija i zaradiće 9,9 miliona evra.

Foto: Starsport

 

Crvena zvezda je plasmanom u Ligu šampiona obezbedila da žreb u četvrtak posmatra iz trećeg šešira. Kompjuter bira protivnike sam, crveno-beli će dobiti dve ekipe iz najjačeg šešira, dve iz drugog, dve iz svog trećeg i dve iz četvrtog šešira. Kompjuter bi odredio po četiri domaćinstva i gostovanja.

Plasman u osminu finala obezbediće osam najuspešnijih po broju bodova, ekipe od 9. do 24. mesta igrale bi plej-of (11/12. i 18/19. februar 2025.) za ulazak u osminu finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading