PARTIZAN SE OBRUKAO KAO NIKAD! Stanojević se PRAVDA - EVO zašto nije igrao Saldanja!

Autor:

Sport

28.08.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli završili učešće na evropskoj sceni.

PARTIZAN SE OBRUKAO KAO NIKAD! Stanojević se PRAVDA - EVO zašto nije igrao Saldanja!

Foto: FK Partizan

Partizan je završio evropsku priču za ovu sezonu, sa pet poraza u šest mečeva, a da nije ni igrao grupnu fazu Lige šampiona, Lige Evrope ili Lige konferencije, za koje se borio.

Crno-beli su poraženi u Gentu istim rezultatom kao i u Beogradu (0:1) i sa ukupnih 0:2 ispali iz najmlađeg UEFA takmičenja.

Mnoge je pred početak meča iznenadila odluka trenera "parnog valjka" Aleksandra Stanojevića da van protokola ostavi Mateusa Saldanju, ali je šef struke srpskog viceprvaka objasnio zašto se rešio na taj potez:

- Lakša povreda Saldanje, klub nije hteo da rizikuje. Blizu je odlaska. Kapiten isto blizu odlaska. Nadam se da neki koji nisu u planu treba da budu blizu odlaska. Mnogo igrača ima, treba nam balans - istakao je Stanojević i dodao:

Foto: www.profimedia.rs

 

- Teško je za nas da smo eliminisani iz Evrope. Ne možemo da prođemo ako ne postignemo gol. Neverovatno je da nismo iskoristili neke šanse. To je naša realnost. Moramo da pravimo novi tim.

Osvrnuo se i na trenutno stanje, posle kraha na međunarodnoj sceni, kao i na momenat kada je preuzeo "vruć krompir":

- Najteži početak, najkompleksniji. Svestan sam bio na koji način dolazim. Lugano i Gent smo bili na dobrom nivou. To malo što fali za Evropu je mnogo. Ne mogu da budem nezadovoljan s obzirom kako smo počeli. Znamo šta nam fali, znamo šta nam treba. Idemo dalje. Idemo da pravimo tim za neki naredni period“.

Promašeni "ziceri" Gajasa Zahida su surovo kažnjeni:

- Ovo su šanse koje nismo iskoristili. Bile su izuzetne šanse. Nemoguće smo promašili. Uradili smo sve. Bili smo egal na njihovom terenu. Belgijski predstavnik, dobra ekipa. Oni su dali svoje golove, mi nismo. Egal dvomeč, recite realno. Rezultat kreira mišljenje i raspoloženje. Imali smo više šanse nego oni. Zasluženo su prošli.

Na kraju je trener crno-belih imao jasnu poruku:

- Hoću da budem zadovoljan da napravimo ekipu. Da napravimo kako ja želiim, da budemo konkurentni. A posle da jurimo trofeje i bodove. Prvo da napravimo tim. Ambicije su nam uvek iste. Nismo igrali Evropu, moramo da napravimo taj tim. Vremena nema. Radimo u hodu, imamo određene probleme. Tranzicioni period koji moramo da prođemo. Krenuli smo dobro prvenstvo, teška je utakmica u nedelju. Nadamo se dolascima u pauzi. Neki će da odu, za neke se nadam da će da odu - istakao je Aleksandar Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading