OVAJ PODATAK IDE ZVEZDI U KORIST: Vladan Milojević je maher za ovakve utakmice!

Autor:

Sport

28.08.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli pred veoma bitnim izazovom.

OVAJ PODATAK IDE ZVEZDI U KORIST: Vladan Milojević je maher za ovakve utakmice!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21.00 čas dočekuju Bode/Glimt na stadionu ''Rajko Mitić'' u okviru plej-ofu za Ligu šampiona. Pred crveno-bele je veliki izazov, jer igraju i za čast srpskog fudbala. Ukoliko tim iz Ljutice Bogdana ne ostvari trijumf očekuju ih ozbiljni finansijski gubici i propuštanje prilike za značajnim prihodima.

Plasman u Ligu šampiona nosi sa sobom značajne finansijske dobitke. Samo učešće u ovom takmičenju može doneti klubu više novca nego obično, tačnije 18,62 miliona evra. Takođe, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu dobijaju šest bodova za UEFA koeficijent, umesto dosadašnjih četiri.

Ono što Zvezdi može da bude najveći spas jeste trener Vladan Milojević. Naime, iskusni stručnjak najbolje zna kako se igraju plej-of takmičenja. Miloje je prvi put preuzeo crveno-bele 2017. godine kada je Partizan bio poslednji put šampion Srbije i od tada je usledila dominacija Zvezde, a Milojević postao tvorac ove mašinerije koja vlada i danas domaćim fudbalom.

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević

Tada je Milojević izborio grupnu fazu Lige Evrope, a u plej-ofu Zvezda je izbacila Krasnodar i nakon deset godina crveno-beli su konačno igrali neko takmičenje pod okriljem UEFA. Takođe, u plej-ofu za Ligu šampiona u sezoni 2018/19 crveno-beli su bili bolji od Salzburga. U Beogradu je bilo 0:0, a u Austriji 2:2 kada je srpski šampion preokrenuo nakon dva gola zaostaka i plasirao se u najelitnije evropsko takmičenje.

Naredne takmičarske godine 2019/20, izabranici Vladana Milojevića su odmerili snage protiv Jang Bojda u plej-ofu. Prvi meć koji je odigran u Bernu završen je sa 2:2, a onda je usledio revašn na Marakani. Vukanović je postigao gol za vođstvo Zvezde, ali je tim iz Švajcarske izjednačio autogolom Bena. Crveno-beli su strepeli do samog kraja, ali je na kraju obezbeđen plasman u Ligu šampiona. 

Definitivno je Milojević stručnjak za ovakve utakmice, a videćemo večeras kako će se njegovi puleni snaći protiv dobro organizovanog Bodea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading