U IGRI JE OGROMAN ULOG: Evo šta Zvezda dobija ako uđe u Ligu šampiona!

Autor:

Sport

27.08.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za šampiona Srbije izuzetno bitan meč.

U IGRI JE OGROMAN ULOG: Evo šta Zvezda dobija ako uđe u Ligu šampiona!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde suočavaju se sa velikim izazovom u sredu uveče, kada će odigrati ključnu utakmicu protiv Bode Glimta. Ukoliko ne ostvare pobedu i ne plasiraju se u Ligu šampiona, očekuju ih ozbiljni finansijski gubici i propuštanje prilike za značajnim prihodima.

Prema informacijama Arene sporta, plasman u UEFA Ligu šampiona nosi sa sobom značajne finansijske dobitke. Samo učešće u ovom takmičenju može doneti klubu više novca nego obično, tačnije 18,62 miliona evra. Takođe, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu dobijaju šest bodova za UEFA koeficijent, umesto dosadašnjih četiri.

Foto: FK Crvena zvezda

Bode/Glimt - Crvena zvezda

Prolaz protiv Bode Glimta donosi crveno-belima jedno 30 miliona evra, plus minumum šest UEFA bodova koliko su izgubili od 2019/2020! Obaveza crveno-belih je da ove sezone osvoje 10 bodova kako bi ostali među TOP 50 klubova po koeficijentu i za narednu. U ovu su ušli kao 50. sa koeficijentom 40,000.

Ukoliko Crvena zvezda ne uspe da se plasira u UEFA Ligu šampiona, očekuje ih učešće u UEFA Ligi Evrope, gde bi zaradili 3,63 miliona evra za plasman, ali bi zarada od pobeda i remija bila značajno manja u odnosu na Ligu šampiona.

Utakmica protiv Bodo Glimta predstavlja veliki izazov za fudbalere Crvene zvezde, ali i priliku za ostvarivanje značajnih finansijskih dobitaka. Plasman u UEFA Ligu šampiona nosi sa sobom mogućnost ostvarivanja značajnih prihoda, ali i sticanja bodova za UEFA koeficijent, što bi imalo dugoročne posledice za klub. S obzirom na sve ove faktore, jasno je da je ulog u sredu uveče izuzetno veliki za Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading