MILOJEVIĆ PRED BODE! Trener Zvezde OTKRIO da li će Glazer biti na golu!

Autor:

Sport

27.08.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli sve podredili plasmanu u Ligu šampiona.

MILOJEVIĆ PRED BODE! Trener Zvezde OTKRIO da li će Glazer biti na golu!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 čas na Marakani igraju najvažniji meč sezone, protiv norveškog prvaka Bode Glimta, u plej-ofu Lige šampiona.

Posle poraza u Norveškoj rezultatom 1:2, crveno-beli traže trijumf kako bi se i naredne sezone mušema elitnog evropskog fudbalskog takmičenja vijorila na stadionu "Rajko Mitić".

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je trener Zvezde, Vladan Milojević:

- Očekuje nas drugo poluvreme utakmice u plej-ofu za Ligu šampiona na našem stadionu. Dobro vam je poznat rezultat u prvoj utakmici. Sigurno jedna utakmica sa velikim značajem, posebno jer je ulog ulazak u Ligu šampiona. U prvoj utakmici je Bode bio da kažem bolji i pobedio je, kao što sam rekao posle te utakmice završeno je samo prvo poluvreme. Mislim da smo se za ovo vreme oporavili i malo došli do pojedinih igrača koji su se podigli fizički i imamo 90 minuta - rekao je Milojević i nastavio:

- Igramo protiv dobre ekipe, ali ovde nema loših, mogu reći o njima sve u superlativu. Imaju svoj sistem rada i igre i ne očekuje nas teška utakmica kao i u Norveškoj. Imamo još 24 sata da se spremimo, imamo pojedinih problema kod igrača, videćemo u kom sastavu ćemo izaći. Mi moramo da damo sve od sebe, igramo pred našim navijačima, biće skoro pun stadion, na nama je da probamo da odradimo ono što smo radili i da uradimo sve kako bismo došli do rezultata.

Foto: Starsport

Uroš Spajić

Reč je potom uzeo i kapiten Uroš Spajić:

- Šef je manje,više sve rekao. Očekivanja su velika, znamo o kakvom protivniku se radi. Videli smo kako je bilo tamo, ali rekao sam i tada da to nije bio naš maksimum. Uz podršku navijača mislim da ćemo doći do rezultata koji nas vodi u grupnu fazu.

Šef struke crveno-belih se osvrnuo na protivnika.

- Igramo protiv ekipe koja ima istog trenera od 2017. i igraju konstantno svake godine, imanju sistem, ne menjaju igrače. Jedan sistem koji je došao do toga da prikazuje to što prikazuje. Mi još nismo na maksimumu, nadam se da ćemo u svim aspektima biit bolji, naš koncept je drugaliji, dosta novih igrača koj isu došli. Ono što očekujemo je da oni igraju drugačije, a svaka ekipa ima svoje vrline i mane. Treba da iskoristimo mane i zaustavimo vrline, ne znam šta će kolega da spremi za utakmicu. Mi smo radili i imamo jasan plan i probaćemo da ga sprovedemo u delo.

S druge strane, kapiten je svestan zadataka koje očekuju njega i saigrače, pa je naglasio da nema razlike između domaćih i stranaca u Zvezdi.

- Svi smo jedan tim i stranci i domaći. Bilo je teško tamo, imali smo veća očekivanja... Tih par dana nije bio najsjajnije, ali dosta dobro smo se pripremili i nadam se da ćemo sutra videti bolju Zvezdu, mora tako da bismo pobedli. Svakako je tu naša uloga pozadi velika, lakše je ako ne primimo gol. Očekujemo trku i traniziciju, oni su hitra i agresivna ekipa i moramo da im odgovorimo na to. Želimo da ostvarimo dobar rezultat, to je svima jasno.

Republika

Foto: Starsport

Omri Glazer

Posle toga je Milojević konstatovao da su misli usmerene na naredni meč i da Zvezda želi u Ligu šampiona, a nije želeo da otkrije situaciju sa Omrijem Glazerom.

- Mi razmišljamo samo o utakmici, rekao sam da je veliki ulog igrati Ligu šampiona. Dosta toga je rečeno, to je veliko takmičenje, a plej-of vam daje mogućnost i za Ligu Evrope. Mi razmišljamo samo o utakmici sada, neko će da kaže da je ovo možda najbitnije utakmica. Mi smo skloni da kažemo kako je svaka utakmica za život ili smrt. Tražiću da budemo koncentirani, da navijači uživaju i daju vetar u leđa i neka bude po božjoj volji. Što se Glazera tiče, u šali sam rekao pre konferencije da ću da pogledam jedan sajt da vidim da li će on braniti, pošto vi to dobro znate... Ja ću da ostavim za sutra odluku da li će Glazer igrati ili neće.

Govorio je strateg crveno-belih i o potencijalnom uspehu ili neuspehu i posledicama, kao i pritisku.

- Ja se bavim ovim poslom od kada znam za sebe, igram od desete godine, imam 54 godine i ako nešto radim šutiram tu loptu. Ja gledam na stvari na jedan način, publika i novinari drugačije. Nikada ni za jedan klub nisam rekao bilo šta, niti volim da pravim prognoze. Mislim da u ovom trenutku mi živimo u drugačijem svetu, ima zlonamernosti u svemu tome. Sve ekipe su dobre na svoj način, svuda se igra fudbal. Ovde imate mnogo klubova koja igraju tri takmičenja, pre 20, 30 godina je bilo drugačije. Sada ćete videti da sve zemlje imaju dobre ekipe, budžete, sisteme... Ne postoji loša ekipa u plej-ofu, možda nešto može biti atraktivnije ili ne. Nama istorija ne dozvoljava da se plašimo ili bojimo, velika su očekvianja javnosti i pritisak, ali mi moramo da ispunimo snove navijača, zemlje, porodica. Da li ćemo uspeti ili ne videćemo. Mi smo Crvena zvezda - zaključio je Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading