AKO ZVEZDA PROĐE U LIGU ŠAMPIONA! Ovo su POTENCIJALNI rivali crveno-belih u GRUPI!

Autor:

Sport

27.08.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve mina do mine.

AKO ZVEZDA PROĐE U LIGU ŠAMPIONA! Ovo su POTENCIJALNI rivali crveno-belih u GRUPI!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu (21.00) dočekuju ekipu Bode Glimta u revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona.

Posle poraza od 1:2 na severu Norveške, Zvezda će morati da juri gol zaostatka, ali optimizam ne nedostaje. Trener Vladan Milojević ističe da Marakana daje dodatnu snagu i veruje u plasman svog tima u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Ove sezone nas očekuje novi format Lige šampiona i Lige Evrope, gde će svaki tim odigrati po osam mečeva u grupnoj fazi. Takođe, zanimljivo je da bi u slučaju plasmana u elitu, Crvena zvezda bila smeštena u trećem šeširu, što bi automatski značilo da ne bi mogla da se sastane sa nekim od najjačih ekipa poput Reala Madrida, Mančester sitija ili Bajerna Minhena.

Foto: www.profimedia.rs

 

U slučaju plasmana u Ligu šampiona, Zvezda bi se mogla naći u istom šeširu sa Fejenordom, Sportingom, PSV Ajndhovenom, Lilom, Dinamom iz Zagreba, Salcburgom, Jang Bojsom ili Galatasarajem, pa sa pomenutim ekipama sigurno ne bi se našla u grupi.

Ukoliko se desi da Zvezda ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, šanse za igranje u grupnoj fazi Lige Evrope su takođe zagarantovane. U tom slučaju, Zvezda bi bila smeštena u drugom šeširu, gde bi izbegla neke od jakih protivnika poput Rome, Mančester junajteda i Porta.

LIGA ŠAMPIONA

Šešir 1: Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig i Barselona.

Šešir 2: Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Juventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan.

Šešir 4: Slovan Bratislava (ili Midtjiland, prvi meč 1:1), Monako, Sparta Prag (ili Malme, prvi meč 2:0), Aston Vila, Bolonja, Đirona, Štutgart, Šturm Grac i Brest.

LIGA EVROPE - 2. šešir

U slučaju eventualne eliminacije od Bode Glimta, Zvezda bi igrala u grupnoj fazi Lige Evrope, gde bi prema projekcijama, bila u drugom šeširu.

Tako bi izabranici Vladana Milojevića kao potencijalne protivnike izbegli AZ Alkmar, Bragu, Olimpijakos, Real Sosijedad (ukoliko Slavija ispadne od Lila), Olimpik Lion, PAOK (ukoliko izbaci Šamrok), LASK (ukoliko izbace FCSB) i Fenerbahče.

Samim tim, potencijalni rivali Zvezde u Ligi Evrope bili bi sledeći timovi:

Šešir 1: Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks (ukoliko prođe Jagjeloniju), Rendžers, Ajntraht, Lacio, Totenhem i Slavija Prag (ukoliko ispadne od Lila).

Šešir 2: Makabi Tel Aviv (ukoliko Zvezda ispadne od Bodea), Ferencvaroš (ukoliko prođe Borac), Karabag (ukoliko ispadne od Dinama), Galatasaraj ili Jang bojs, Midtjiland (ukoliko Elfsborg izbaci Molde), Viktorija Plzenj (ukoliko izbace Harts), Rojal Union, Dinamo Kijev (ukoliko ispadnu od Salcburga) i Ludogorec (ukoliko izbace Petrokub).

Šešir 3:  Malme, Atletik Bilbao, Hofenhajm, Nica, APOEL (ukoliko izbace RFS), Anderleht (ukoliko izbace Dinamo Minsk), Tvente, Bešiktaš (ukoliko izbace Lugano) i Elfsborg (ukoliko izbace Molde).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading