GOLOVIMA JE DONEO ZVEZDI PROLAZ! Delija ga pamte po dobru, a pred Bode ima MOĆNU poruku!

Autor:

Sport

27.08.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još su u sećanju njegove majstorije.

GOLOVIMA JE DONEO ZVEZDI PROLAZ! Delija ga pamte po dobru, a pred Bode ima MOĆNU poruku!

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu igraju utakmicu sezone protiv Bode Glimta, u revanš meču plej-ofa Lige šampiona.

Posle poraza od 1:2 u prvoj utakmici, izabranici trenera Vladana Milojevića imaju težak zadatak pred sobom. Međutim, uprkos zaostatku, optimizam ne manjka u redovima crveno-belih.

Bivši napadač srpskog prvaka, Dejan Lekić, smatra se junakom jednog od najvećih preokreta u novijoj Zvezdinoj istoriji. Nekadašnji internacionalac u Španiji, istakao je značaj utakmice protiv Dinamo Tbilisija kao odskočnu dasku u svojoj karijeri.

Sećajući se te večeri, istakao je da je autogol koji je postigao predstavljao jedan od najtežih momenata u njegovom životu, ali da je uspeo da pronađe snagu i veru u preokret. 

Foto: Starsport

Dejan Lekić

- Utakmica protiv Dinamo Tbilisija je promenila mnogo toga u mom životu i karijeri. Od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom, ali se mnogo toga izdešavalo te večeri. Izgubili smo 2:0 u Griziji, protivnik je bio objektivno neatraktivan, i malo ko je i verovao da ćemo da preokrenemo na Marakani. Bukvalno je bila borba za "goli život". Utakmica je počela nesrećno, postigao sam autogol i to je jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri. Ipak, rekao sam sebi da imam još 88 minuta da promenim stvari. Nisam neko ko se lako predaje, zaista sam imao veru da ćemo uspeti da preokrenemo - počeo je Lekić, i nastavio:

- Generalno se nije mnogo očekivalo od te naše generacije. Ipak, postojao je pritisak, jer smo znali da nosimo Zvezdin dres i da moramo da pobedimo svaku utakmicu. Tada mi je utisak da smo više odigrali na neku borbu nego na kvalitet. Ipak, kada zagrmi sever, pa krenu istok i zapad. To je nešto što te nosi do pobede, to je bila prekretnica - navijači.

Evocirao je uspomene i na treći gol, koji je postigao protiv gruzijskog prvaka:

- Tope se minuti, lopta sa sredine, Lazetić, pa Bogdanović, a ja u šesnaestercu sam pored dvojice, ili čak i trojice. Ispratio sam koliko sam mogao, bio sam preumoran, jer sam pretrčao dosta. Doslovno sam zadnjim atomom snage trznuo loptu glavom i pogodio, a emocije u tom trenutku... To ne može da se opiše. Gledate gol, svi na tribinama skaču, osećao sam se kao da sam na drugoj planeti. Marakana bukvalno grmi u tom trenutku.

Ne sumnja nekadašnji igrač Zemuna u prolaz svog bivšeg kluba:

- Bode ima dobru ekipu godinama, igraju Evropu, spremaju se uvek za Ligu šampiona. Kvalitetniji su nego Dinamo Tbilisi tad svakako, ali Zvezda ne treba mnogo da misli na njih. Sve imamo u svojim rukama. Igramo pred našim navijačima, to je velika prednost. Verujem u igrače, struni štab, upravo. Očekujem prolaz. Zvezda ima odličnu hemiju u ekipi, to se vidi i to bi moglo da presudi. Verujem da će biti pun stadion u sredu i da će svi u dresovima doći na utakmicu - rekao je Lekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading