OVAJ CIRKUZANT JE REPREZENTATIVNI GOLMAN?! Puca od samopuzdanja, a prima bizarne golove! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.08.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englez se opasno obrukao.

OVAJ CIRKUZANT JE REPREZENTATIVNI GOLMAN?! Puca od samopuzdanja, a prima bizarne golove! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Na meču trećeg kola Prmeijer lige između Evertona i Totenhema, golman ''karamela'', Džordan Pikford, napravio je fatalnu grešku koja je rezultirala golom za domaćina. Naime, umesto da ispuca loptu, Pikford je pokušao da se poigra sa protivničkim igračem, Sonom, koji je pokazao svoju izuzetnu brzinu i lako osvojio loptu pre nego što je poslao u praznu mrežu.

Ova greška golmana je dovela do toga da se pojedini golmani pitaju da li zaista umeju da igraju fudbal, a njihovim ekipama se to surovo obija o glavu. Nije neuobičajeno da se golmani povremeno upuste u rizične situacije van svog osnovnog zadatka, ali u slučaju Pikforda, ova greška se pokazala veoma skupom.

Ovaj potez je imao značajan uticaj na rezultat meča, a Everton je morao da se suoči sa posledicama Pikfordove greške. Pored toga, ova situacija je podigla pitanje o ulozi i odgovornosti golmana na terenu, te je pokrenula široku debatu o ulozi golmana u modernom fudbalu.

Pikfordova greška je pokazala koliko je važno da golmani ostanu fokusirani i odgovorni na terenu, te da se ne upuštaju u nepotrebne rizike koji mogu imati velike posledice po njihov tim. Ovaj potez će svakako ostati upamćen kao primer kako jedan trenutak nepažnje može imati velike posledice u fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading