"ODABRANO DRUŠTVO": Nikada nisu bili na nižim granama - Partizan pred potpunim sunovratom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.08.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li sreća malo da pogleda crno-bele kako sebe ne bi svrstali u red fudbalskih anonimusa?

"ODABRANO DRUŠTVO": Nikada nisu bili na nižim granama - Partizan pred potpunim sunovratom!

Foto: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je pred sebe stavio dva primarna cilja uoči starta takmičarske 2024/25 godine.

Želja svih u Humskoj jeste da se konačno prekine sedmogodišnja dominacija večitog rivala, a uz navedeno, kao obaveza stavljen je i plasman u grupnu fazu jednog od tri evropska klupska takmičenja.

Kako bi do toga i došli crno-belima je bila potrebna samo jedna pobeda u dvomeču, a za to su pred sobom imali tri prilike.

Prva šansa je pretvorena u potpuni fijasko. U okviru kvalifikacija za Ligu šampiona srpski vicešampion je sa ukupnih 2:9 eliminisan od kijevskog Dinama. Nadali se se pristalice crno-belih da će dvomeč sa švajcarskim Luganom u Ligi Evrope biti daleko uspešniji, ali je nakon 0:1 u Humskoj, usledila bolna eliminacija u Tunu i pored činjenice da su puleni trenera Aleksandra Stanojevića nakon 90 minuta igre imali prednost od 2:1 i da su u produžetke ušli sa igračem više na terenu.

 

 

Sada je pred Partizanom poslednja šansa. U plej-ofu za Ligu konferencija sastaće se sa belgijskim Gentom, a upravo navedeni dvomeč predstavljaće "biti, ili ne biti" za klub. U slučaju uspeha obezbediće evropsku jesen čime će i tenzije unutar i oko kluba biti daleko manje, a ukoliko i treći pokušaj ne bude uspešan, zavesa na međunarodnu scenu za njih se spušta u "sezoni kupanja" drugu godinu u nizu.

Ono što svakako boli sve pristalice crno-belih boja, jeste činjenica da bi sklub u slučaju poraza od Belgijanaca mogao da ponese epitet najgore evropske ekipe u sezoni 2024/25.

Naime, izabranici Aleksandra Stanojevića našli su se u društvu, zajedno sa još šest klubova ove sezone koji su evropske kvalifikacije započeli u Ligi šampiona, a sada im preti eliminacija i iz Lige konferencija, čime bi zabeležili tri eliminacije u samo jednoj sezoni.

Osim Partizana, po dve eliminacije zabeležili su još i Celje (Slovenija), Panevežis (Litvanija), KI Klaksvik (Farska ostrva), Nju Sejnts (Vels), Linkoln (Gibraltar) i Santa Koloma (Andora).

Foto: Instagram.com/stadioni_i_arene

Ko će biti najneuspešniji evropski klub u sezoni 2024/25

 

Svakako, društvo u kojem Partizanu nikada nije bilo mesto.

Da podsetimo, Partizan je u svojoj istoriji samo jednom uspeo da eliminiše klub iz Belgije. Bilo je to u sezoni 2010/11 kada je u plej-ofu Lige šampiona savladan Anderleht nakon izvođenja jedanaesteraca 2:2; 2:2 - 3:2 čime je obezbeđen plasman u elitno takmičenje, a trener je i tada bio Aleksandar Stanojević.

Sudbina Partizana biće poznata u narednim danima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading