STANOJEVIĆ PRED GENT! "Svestan sam svega"! Trener Partizana OTKRIO situaciju sa Kaluluom!

Autor:

Sport

21.08.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli jure plasman u Ligu konferencije.

STANOJEVIĆ PRED GENT! "Svestan sam svega"! Trener Partizana OTKRIO situaciju sa Kaluluom!

Foto: FK Partizan

Posle neuspelih epizoda u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, fudbaleri Partizana okreću se "slamki spasa" u Ligi Konferencija.

Crno-beli u prvoj utakmici plej-ofa za najmlađe UEFA takmičenje, dočekuju Gent u Humskoj (četvrtak, 20.15) sa željom da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Belgiji.

Trener "parnog valjka" Aleksandar Stanojević izneo je očekivanja, uoči sutrašnjeg duela protiv nekadašnjeg šampiona Župile lige.

Čeka nas nova evropska utakmica, nažalost, bez navijača. Svi smo spremni zdravi, nemamo kadrovskih problema, tako da ćemo izaći u najjačem sastavu. Nadamo se dobrom rezultatu. Imamo iskustva protiv njih, igrali smo pre tri godine, znamo šta nas čeka - rekao je Stanojević i nastavio:

Foto: FK Partizan

 

- Za nijansu smo bolji nego na početku, Nije to još ono što želimo. Vremena nema kada se borite za Evropu. U prvenstvu je to ok, ali što se tiče međunarodne scene, nije kako treba. Samo radom i strpljenjem možemo da izađemo iz toga. Puno radimo, čekamo još neke promene koje će se, nadam se, dogoditi u narednih desetak dana.

Stanojević je već, nezadovoljan, krenuo sa rezovima, a kako navodi, broj igrača mora da se smanji.

- Imamo 30 igrača i trojicu golmana. Ja bih taj broj smanjio odavno, ali ne može tek tako. Imamo igrača koji su pod jakim ugovorima i ne može da se radi tek tako. Imamo dizbalans u ekipu, pokušavamo da kroz rad i selekciju to dovedemo u stanje koje želimo. Klub takođe to mora da rešava, da neke momci odu, da bi neki drugi došli do izražaja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Stanojević je zadovoljan kako su igrači odreagovali u meču sa Luganom.

- Pričao sam o tome i pred Lugano, momci su odreagovali dobro. Tamo smo imali sjajnu energiju, ali crno je što nismo prošli. Uradili su sve što sam tražio, bilo je pada u nekom momentu, ali su pokazali karakter i želju, ispali smo u produžetku, ali dali smo maksimum. Tu moram da budem zadovoljan - rekao je trener crno-belih, a potom se dotakao Genta:

- Sve se promenilo od tog perioda kada smo igrali. Trener, način igre, igrači... Oni imaju intenzivnu ligu, fizičku su besprekorni, brzi su... Gaje isti stil. Traže se i oni još, nisu na sto posto, menjali su tokom prelaznog roka. Svesni smo svega, analizirali smo ih, gledali u domaćem prvenstvu...

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Prokomentarisao je i status Kalulua:

- Ne pratim šta se priča i piše, zašto me pitate baš za njega? Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao na meču sa Luganom. Pravim tim, pojedinci me ne interesuju. Sada nije u opciji, za kasnije ćemo videti - kazao je strateg crno-belih, a potom se dotakao i prekida saradnje sa pomoćnikom Radomirom Kokovićem:

- Razišli smo se, idemo dalje. Razlozi su privatne prirode, nema tu ništa dalje za priču.

Nisu crno-beli igrali perfektno u Švajcarskoj, ali dovoljno dobro da nakon svih problema i poraza sa velikom razlikom od kijevskog Dinama, ljudi u klubu budu zadovolji.

- Prezadovoljan sam bio defanzivom u Švajcarskoj, osim te greške u produžetku. Meni nije cilj da se branim, da svi stojimo u kaznenom prostoru, već da protivnika odaljim potpuno od svog gola. Za razliku od dvomeča sa Dinamom, protiv Lugana smo to uspeli. Verujem da će i to biti još bolje vremenom.

Na kraju, Stanojević je istakao da neće alibi, ali da podrška nedostaje.

- Ne mogu da patetišem, da tražim alibi, da kažem nebitno je kakva je situacija. Nećemo imati navijače uz sebe, ali svaka podrška nam puno znači. Bez obzira kakva je situacija, u kakvom smo momentu, ovaj Partizan imamo. Ubeđen sam da ćemo vrlo brzo ponovo biti prepoznatljivi, da budemo onakvi kakvi smo bili dok sam ranije bio ovde. Fali nam vreme, da se neke stvari nameste, ali siguran sam da će i to doći - istakao je Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading