VELIKA RADOST U PORODICI TER ŠTEGEN: Lepe vesti za golmana Barselone!

Autor:

Sport

22.08.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ter Štegen konačno dočekao svojih pet minuta.

VELIKA RADOST U PORODICI TER ŠTEGEN: Lepe vesti za golmana Barselone!

Foto: Profimedia

Dugogodišnji golman Barselone, Mar Andre Ter Štegen ima razloga za veliko slavlje. Naime, neprikosnoveni broj jedan na golu reprezentacije Nemačke, Manuel Nojer povukao se iz nacionalnog tima nakon 15 godina i 124 nastupa. Ovo znači da će sjajni čuvar mreže i kapiten katalonskog giganta imati priliku da neometano stoji među stative ''pancera''.

Verovali ili ne, Ter Štegen nema ni minut na veliki smotrama poput Svetskog ili Evropskog prvenstva. On je definitivno uz Jana Oblaka najbolji golman današnjice. I pored slabije forme Nojera u poslednjih par godina, nijedan selekotor Nemačke se nije usudio da pruži šansu Ter Štegenu na nekom velikom takmičenju, a definitivno je zaslužio.

Foto: Profimedia

Ter Štegen i Manuel Nojer

Nemačka je uvek imala odlične golmane koji su ostavili veliki trag u fudbalu, kao što su Oliver Kan, But, Jens Leman, Manuel Nojer, Ter Štegen i drugi. Ter Štegen je ponikao u Borusiji iz Mehengladbaha za koju debitovao 2010. godine i nastupao do 2014. kada je prešao u Barselonu. Ni u Barsi nije od samog starta imao glavnu ulogu, već je branio samo Ligu šampiona i Kup Kralja, a La Ligu Klaudio Bravo. Kada je zapretio odlaskom, tada su Katalonci shvatili ko će biti standardni broj jedan.

Definitivno je Ter Štegen bio nezasluženo u senci drugih, ali se konačno izborio da bude broj jedan u reprezentaciji Nemačke. Međutim, to najviše zavisi od selektora Julijana Nagelsmana, da li će ukazati poverenje sjajnom čuvaru mreže Barselone. Za ''pancere'' je Ter Štegen upisao 40 nastupa od 2012. godine, što jeste malo, ali će sada moći da popravi tu brojku, a Svetsko prvenstvo 2026. godine biće prikika da upiše prvi nastup na velikim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading