OSETIO SAM VELIKI PSIHIČKI UMOR! Još jedan fudbaler rekao ZBOGOM Nemačkoj!

Autor:

Sport

19.08.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći utisak mi je velika čast da vodim ekipu kao kapiten na Evropskom prvenstvu na našem tlu prošlog leta - poručuje Nemac.

OSETIO SAM VELIKI PSIHIČKI UMOR! Još jedan fudbaler rekao ZBOGOM Nemačkoj!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Nemačke

Vezista Barselone Ilkaj Gundogan odlučio je da završi svoju karijeru u nemačkoj reprezentaciji. Sa 82 odigrane utakmice za nacionalni tim, Gundogan je istakao da je sa velikim ponosom nosio dres svoje zemlje od 2011. godine, ali da je sada došlo vreme za povlačenje. Kao kapiten ekipe na Evropskom prvenstvu prošlog leta, Gundogan ističe da je to bila velika čast za njega, ali da je osetio fizički i psihički umor tokom takmičenja.

- S velikim ponosom se osvrćem na 82 utakmice za reprezentaciju, što je brojka koju nisam mogao da zamislim te 2011. kad sam debitovao“, početak je objave 33-godišnjaka o povlačenju iz državnog tima - započeo je Gundogdan i nastavio:

- Draga fudbalska Nemačko, Nakon nekoliko nedelja razmišljanja, došao sam do zaključka da je vreme da okončam svoju karijeru u nacionalnom timu. Gledam unazad s velikim ponosom na 82 međunarodna meča za svoju domovinu – broj koji nisam mogao ni da sanjam kada sam debitovao za seniorski nacionalni tim 2011. godine - započeo je i nastavio:

Foto: Profimedia

Rekao zbogom nacionalnom timu: Ilkaj Gundogan

- Moj vrhunac je definitivno bio ogroman honor što sam mogao da predvodim tim kao kapiten na našem domaćem Evropskom prvenstvu prošlog leta! Posle svih ovih godina, konačno smo uspeli da ponovo učinimo naciju ponosnom – veoma sam srećan što sam mogao da budem deo toga. Ali čak i pre turnira, osetio sam određeni umor u telu i u glavi, što me je navelo na razmišljanje. I mečevi na klupskom i nacionalnom nivou ne prestaju da se gomilaju - istakao je nemači vezista i nastavio:

- Sigurno ću nastaviti da budem navijač ovog nacionalnog tima i zaista se nadam da ćemo zajedno nastaviti uzlaznu putanju – i ništa nas ne može zaustaviti da budemo jedan od glavnih kandidata za titulu na Svetskom prvenstvu 2026. godine. Imamo fantastičnog trenera, zaista snažan tim i sjajan timski duh. Hvala svim navijačima, osoblju, trenerima i saigračima koji su me pratili na ovom putovanju. Bilo je to čast! Hvala ti, Nemačko - napisao je Gundogan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading