LUDO VEČE U LŠ: Jang Bojs izvukao pobedu, Sparta iz Praga iznenadila Malme!

Autor:

Sport

22.08.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najuzbudljivije utakmice plej- ofa.

LUDO VEČE U LŠ: Jang Bojs izvukao pobedu, Sparta iz Praga iznenadila Malme!

Foto: Profimedia

Večeras je na fudbalskim terenima vladala prava ludnica, jer su se odigrale četiri uzbudljive utakmice plej-ofa za Ligu šampiona. Jang Bojs je u dramatičnom meču savladao Galatasaraj sa 3:2, dok su Malme i Dinamo Kijev na domaćem terenu pretrpeli poraze od Sparte Prag i Salcburga, oba puta rezultatom 2:0. U Danskoj, duel između Midtjilanda i Slovana iz Bratislave završen je remijem 1:1, ostavljajući sve opcije otvorenim za revanš.

Češka ekipa Sparta iz Praga ostvarila je značajnu pobedu na gostovanju Malmeu rezultatom 2:0 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Srpski reprezentativac Veljko Birmančević imao je ključnu ulogu, asistirajući za prvi gol u 31. minutu, koji je postigao Striger Larsen.

Drugi gol postigao je Matej Rines u 89. minutu, obezbedivši Česima prednost pred revanš. Austrijski Salcburg takođe je trijumfovao u gostima, savladavši Dinamo Kijev sa 2:0. Golove su postigli Nene u 29. i Kjergor u 50. minutu, dok je srpski fudbaler Aleksa Terzić zbog povrede napustio teren u 26. minutu.

Najuzbudljivije je bilo u Bernu, gde je Jang Bojs slavio sa 3:2 protiv Galatasaraja.

Jang Bojs je vodio sa 2:0, da bi potom Galatasaraj dao dva gola i vratio se u meč. Ipak, u 86. minutu je Jang Bojs ponovo došao do gola, i to preko Ugrinića, koji je realizovao jedanaesterac.

Odličnu igru pokazao je Žoel Monteiro, koji je postigao dva gola i svom timu doneo vođstvo od 2:0. Međutim, Miči Batšuaji je odgovorio sjajnim nastupom, izjednačivši rezultat sa dva gola u 66. i 72. minutu. Ključni trenutak dogodio se u 84. minutu kada je Abdulkerim Bardakči isključen zbog igranja rukom, a Filip Ugrinić iskoristio penal i doneo pobedu švajcarskoj ekipi.

Ostali rezultati večerašnjih utakmica: Fudbaleri Salcburga savladali su Dinamo iz Kijeva sa 2:0 na neutralnom terenu, dok je u Danskoj, utakmica između Midtjilanda i Slovana iz Bratislave završena je rezultatom 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading