ON ŽELI DA ISKORISTI MOJU BRZINU! Defanzivac PARTIZANA otvorio DUŠU - "Lako je da PRODAŠ dvadesetogodišnjaka u SRBIJI!"

Autor:

Sport

21.08.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šanse u podjednake.

ON ŽELI DA ISKORISTI MOJU BRZINU! Defanzivac PARTIZANA otvorio DUŠU - "Lako je da PRODAŠ dvadesetogodišnjaka u SRBIJI!"

Foto: Starsport

Natan de Medina

Belgijski fudbaler Natan de Medina, defanzivac Partizana, otvoreno je govorio o svom trenutnom statusu u klubu u intervjuu za belgijski HBVL, objašnjavajući razloge zašto ga publika nije često viđala u Superligi Srbije.

De Medina je istakao da je, nakon što se prošle sezone mučio sa formom i povredom usled ujeda psa, dobio šansu da se pokaže u evropskim utakmicama, ali ne i u domaćem prvenstvu.

- Dinamo Kijev je rang Lige šampiona, ali imamo podjednake šanse za prolaz protiv Genta. Nismo imali sreće u prošlom kolu protiv Lugana. Problem predstavlja što nećemo imati podršku navijača, tako da će utakmica izgledati kao u doba korone. Tehnički je odličan i lako postiže golove. Na njega treba obratiti pažnju. Imao je ponude ovog leta od Bešiktaša, Fenerbahčea i Al Džazire, ali je Partizan tražio veliko obeštećenje. Mislim da se i Gent raspitivao prošle zime za njega - započeo je De Medina.

Prema njegovim rečima, razlog za to leži u pravilima Fudbalskog saveza Srbije, koja nalažu obavezno prisustvo dva igrača mlađa od 21 godine na terenu tokom svih 90 minuta, što je ograničilo njegove prilike za igru.

Foto: FK Partizan

Defanzivac Partizana

- Ovde imaju posebna pravila. Bonus je naziv za mlade igrače, mlađe od 21 godine, koji po pravilu Fudbalskog saveza moraju da budu na terenu svih 90 minuta. Prošle sezone je bio jedan bonus po timu. To pomaže njihovom poslovanju: U januaru su prodali defanzivca Bolonji za skoro 5 miliona. Dvadesetogodišnjaka koji igra za vrhunski klub u Srbiji je lako prodati. Ali ako igra na vašoj poziciji, onda nemate sreće kao stranac - dodao je De Medina.

Iako je primarno štoper, trener Aleksandar Stanojević ga je postavio na desnog beka kako bi iskoristio njegovu brzinu, posebno u evropskim mečevima gde nema ograničenja. De Medina je priznao da je tokom leta imao ponude za povratak u Belgiju, ali je odlučio da ostane u Partizanu, naglašavajući da bi se vratio u domovinu samo ako bi dobio priliku da igra za tim koji se bori za gornji deo tabele.

- Trener želi da iskoristi moju brzinu na krilu. U Evropi se treneru ništa ne nameće i on bira najboljih jedanaest igrača. Onda igram. Ali u Superligi jedan od tih bonusa mora da igra, na mojoj poziciji. Letos sam imao ponude, takođe iz Belgije. Međutim, tada nisam znao da su dva bonusa obavezna ove sezone - rekao je defanzivac Partizana. 

Takođe je dodao da on i njegova supruga priželjkuju povratak u Belgiju, ali pod odgovarajućim uslovima. Na kraju, De Medina je istakao da pravilo o bonusima, iako korisno za razvoj mladih igrača i potencijalne transfere, može biti nepovoljno za iskusnije fudbalere, posebno strance koji se bore za svoje mesto u timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading