VELIKI SI, SINIŠA! Ogromna čast za Mihajlovića na Zlatiboru!

Autor:

Sport

20.08.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne bledi sećanje na slavnog fudbalera.

VELIKI SI, SINIŠA! Ogromna čast za Mihajlovića na Zlatiboru!

Foto: Starsport

Trinaesti Međunarodni Festival sportskog filma biće otvoren izložbom u čast nedavno preminulog Siniše Mihajlovića. Izložba će biti postavljena u Kulturnom centru Zlatibor, a posetioci će imati priliku da vide privatne fotografije, lične stvari, dresove, pehare i medalje našeg proslavljenog fudbalera. Ova izložba je već postavljena u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu i u Novom Sadu, ali će sada Zlatibor biti domaćin ovog posebnog događaja.

Na 13. Međunarodnom festivalu sportskog filma (MFSF) Zlatibor 2024, biće prikazano 77 domaćih i inostranih filmova o sportu. Projekcije će se održavati u Kulturnom centru, na Kraljevom trgu u Zlatiboru, kao i u bioskopskoj sali Doma kulture u Čajetini. Posebna najava filma na temu košarke, "Momak i devojke" autora Ivice Vidanovića, biće prikazana na međustanici zlatiborske Gold gondole.

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Organizacioni odbor Festivala odlučio je da dodeli priznanja za izuzetan doprinos sportu i filmu. Među dobitnicima su Odbojkaški savez Srbije, Filmske novosti, Jugoslovenska kinoteka, kao i legendarni sportisti poput Ratka Rudića, Zorana Mustura, Vanje Grbića, Jureta Franka i Zorana Markovića. Takođe, glumci Milenko Pavlov i Slobodan Boda Ninković, kao i atletski paraolimpijac Miloš Grlica, takođe će biti nagrađeni.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, istakao je da razvoj Festivala prati razvoj Zlatibora kao turističke destinacije. Opština Čajetina se strateški opredelila za ubrzan razvoj sportskog turizma kroz ulaganje u proširenje ponude za organizaciju sportskih takmičenja i priprema sportskih ekipa tokom cele godine na Zlatiboru.

Festival traje od 22. do 25. avgusta, a završiće se proglašenjem najboljih filmova. Posebna specifičnost ovogodišnjeg festivala je Sportski dan za roditelje i decu, koji će se održati 23. avgusta u Parku u Čajetini. Ovaj festival predstavlja značajan kulturni događaj koji promoviše sport, film i sećanje na velikane poput Siniše Mihajlovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading