NAVIJAČI ZVEZDE POSEJALI STRAH NORVEŽANIMA: Evo šta očekuje najvatrenije pristalice šampiona Srbije!

Autor:

Sport

20.08.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norvežani ne prepuštaju ništa slučaju.

NAVIJAČI ZVEZDE POSEJALI STRAH NORVEŽANIMA: Evo šta očekuje najvatrenije pristalice šampiona Srbije!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju ekipi Bodo/Glimta u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Pred crveno-bele je veliki izazov, a to je da ponovo obezbede jesen u Evropi, ali ovog je prepreka nimalo zgodni tim iz Norveške. Sigurno će biti uzbudljivo u ovom dvomeču, a Norvežani su već dovoljno podgrejali atmosferu.

Naime, kako piše tamošnji Dagbladet, tokom danas se očekuje velike mere bezbednosti do policije. Vergad Kristijansen, načelnik oblasti Bodo, istakao je da su spremni za doček navijača iz Srbije.

- Bićemo dopunjeni uniformisanom policijom i bićemo značajno popunjeni da bismo bili preventivno prisutni pre meča, kao i tokom njega, ali i kad se završi - rekao je za Dagbladet Vegard Kristijansen i dodao:

- Očekujemo da stoje na trgu ili otvorenim prostorima i pevaju navijačke pesme iz sveg glasa. Zamišljamo da će otići na gradsko pojilo i popiti pivo.

Kristijansen je otkrio da su kontaktirali sa srpskom policijom.

- Tako je. Od njih smo primili informacije o savetima i trikovima. Ali niko iz srpske policije nije mogao da nam pomogne. Bilo je to prekratko, a nije ni lako putovanje - govorio je Kristijansen i nastavio:

- Želimo dijalog s navijačima. Norveški model je zasnovan na osmehu, tapšanju po leđima i puno sreće. Dobri smo u tome. Dočekati nekoga u zemlji je veoma razoružavajuće. Povratna informacija koju smo dobili od srpske policije je da funkcioniše - jasan je on.

Srpski navijači imaju reputaciju da povremeno prave buku.

- Kad god imamo strane navijače u Bodou, najveći strah su nered i povrede. To uvek treba da se trudimo da izbegnemo. Ali mi verujemo u naš koncept i dobro smo ga svaki svaki put u prošlosti kada smo imali posetioce. Broj ulaznica je ograničen. Da je bilo više karata, stiglo bi više iz Srbije - možda hiljadu. Bodo je miran grad. Ali vezano za meč, neće biti - tvrdi Kristijansen.

Ukupno 220 miliona norveških kruna je na raspolaganju ako Glimt uspe da dođe do grupne faze najprestižnijeg evropskog klupskog turnira. Do plej-ofa su stigli 2022, ali su tu stali protiv Dinama iz Zagreba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading