ŠOK! Francuska ostala bez selektora!

Autor:

Sport

19.08.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anri iznenada podneo ostakvu.

ŠOK! Francuska ostala bez selektora!

Foto: Profimedia

Francuska javnost ostala je zatečena vestima o ostavci legendarnog fudbalera Tijerija Anrija sa pozicije selektora mlade reprezentacije. Anri je preuzeo ovu ulogu u avgustu prošle godine, s namerom da odvede "galske petlove" na Evropsko prvenstvo 2025. Međutim, nakon nedavnog poraza od Španije u finalu Olimpijskih igara u Parizu, Anri je doneo odluku da se povuče iz ličnih razloga.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, mlada reprezentacija Francuske, koju je predvodio Tijeri Anri, stigla je do finala gde su se sastali sa selekcijom Španije. Nakon izuzetno napetog meča, Francuska je poražena u produžecima rezultatom 5:3, što je rezultiralo osvajanjem srebrne medalje za Anrijev tim. Ovaj poraz je verovatno bio jedan od faktora koji je uticao na Anrijevu odluku o povlačenju sa klupe mlade reprezentacije.

Foto: Profimedia

Tijeri Anri

Tijeri Anri, nekadašnji fudbaler Monaka, Arsenala i Barselone, započeo je svoju trenersku karijeru 2015. godine u mlađim kategorijama Arsenala. Nakon toga, radio je kao asistent u stručnom štabu reprezentacije Belgije, a potom je preuzeo ulogu glavnog trenera Monaka i Montreala pre nego što je preuzeo mladu reprezentaciju Francuske.

Ostaje pitanje ko će preuzeti vođenje mlade reprezentacije Francuske nakon Anrijevog povlačenja. Sa devet osvojenih bodova, Francuska se nalazi na drugom mestu u kvalifikacionoj grupi H, iza Slovenije i ispred Austrije, Bosne i Hercegovine i Kipra. Uprkos Anrijevom odlasku, očekuje se da mlada francuska selekcija nastavi sa borbom za plasman na Evropsko prvenstvo 2025.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading