ARSENAL RUTINSKI ZAPOČEO SEZONU U PREMIJER LIGI: Brajton zgazio Evreton, minimalac za ''Svrake'''!

Autor:

Sport

17.08.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arsenal siguran na početku.

ARSENAL RUTINSKI ZAPOČEO SEZONU U PREMIJER LIGI: Brajton zgazio Evreton, minimalac za ''Svrake'''!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Arsenala pobedio je Vulverhemtpon rezultatom 2:0 u okviru prvog kola Premijer lige. Izabranici Mikela Artete su na odličan način započeli novu sezonu i pohod ka dugo očekivanoj tituli. Strelci za Topdžije su bili Haverc u 25. i Saka u 74. minutu.

U uvodnom periodu meča obeležena je velika borba na sredini terena, ali je prilika za gol ipak došla u 25. minutu kada je Haverc glavom zatresao mrežu nakon centaršuta Bukajo Sake. Portugalski golman Vulverhemptona, Žoze Sa, pružao je fantastične odbrane, ali je na kraju ipak bio nemoćan pred ovim udarcem.

U drugom poluvremenu, Arsenal je imao još nekoliko šansi, ali nije uspeo da uveća vođstvo sve do 74. minuta kada je Bukajo Saka postigao drugi gol za svoj tim. Englez je sa desne strane pogodio bliži ugao Saovog gola, ostavljajući portugalskog golmana nemoćnim.

Danas je bio crn dan za Everton, koji je doživeo poraz od Brajtona na svom terenu. Nakon što su se navijači radovli startu nove sezone u Premijer ligi, njihova ekipa je pretrpela težak udarac, gubeći sa 3:0.

Foto: Profimedia

Brajton - Everton

Ešli Jang, fudbaler Evertona, postao je glavna tema razgovora nakon utakmice zbog svoje rekordne isključenja. Sa 39 godina i 39 dana, on je postao najstariji igrač koji je ikada dobio crveni karton u Premijer ligi. Njegov potez obaranja protivnika u izglednoj šansi doveo je do direktne isključenja, a time je postao deo istorije engleskog fudbala.

Brajton je uspeo da dominira na terenu "Gudison parka", postižući golove u 26. i 56. minutu utakmice. Mitom i Velbek su doneli prednost svom timu, dok je Ešli Jang svojim potezom dodatno otežao situaciju Evertonu.

OSTALI REZULTATI:

Njukasl - Sautempton 1:0

Notingem Forest - Bormut 1:1

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading